2 Kasım 2018 Cuma

SÖKE'DE ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEK OKULU, SÖKE'DE KUŞAKLARARASI İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA KISA ADI "SÖKADA" OLAN "SÖKE KUŞAKLARARASI DAYANIŞMAYI ARTTIRMA" PROJESİ BAŞLATTI

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Yüksek Okulu tarafından hazırlanan ve Söke Kaymakamlığı'nın destek verdiği projede, Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV), Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaş olarak yer alıyor. 

ORTAOKUL VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 65 YAŞINI GEÇMİŞ KİŞİLERLE BULUŞTURULUYOR

Söke Sağlık Yüksek okulu Müdürü Doçent Rahşan Çevik Akyıl ile Öğretim üyeleri Selvinaz Saçan, Neşe Erdem Ayşegül Kahraman sorumluluğunda yürütülen projede, ortaokul ve üniversite öğrencileri ile 65 yaşını geçmiş kişiler hedef alınıyor. 
Ortaokul ve Üniversite öğrencileri ile emeklilik döneminde olup farklı meslek temsilcisi kişilerin buluşturulduğu proje kapsamında, gazi, yazar, şehit yakını, ev hanımı gibi farklı mesleklerin başarılı temsilcileri ortaokul ve üniversite öğrencileri ile buluşturuluyor.
Bu buluşmalarda, tecrübeli kuşak gençlere tecrübe ve birikimlerini aktarırken, gençler de tecrübeli kuşağa günümüz teknolojisi ile ilgili yardımda bulunuyor. 
Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptığımız proje ile çocuk -genç ve yaşlıları buluşturup etkileşimlerini artırararak kuşaklararası dayanışmanın güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Farklı yaş kuşağında bulunan bireylerin iletişimini güçlendirerek, toplumsal dayanışma, saygı, sevgi ve hoşgörünün yaygınlaştırılması için bir duyarlılık oluşturma hedefiyle yola çıkan proje katılımcılarına teşekkür ederiz. Projeyi hazırlayarak hayata geçiren herkesi kutluyorum." dedi.

3 KUŞAK SİNEMADA BULUŞTU

Sökada projesinin kuşak temsilcileri ikinci toplantılarını sinemada yaptı.
Ortaokul ve üniversite öğrencileri ile yaşlıların bir araya geldiği sinema etkinliğinde, 3 kuşak birlikte sinema filmi izledi. 

(HÜSEYİN IŞIK)