3 Kasım 2018 Cumartesi

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMSİZ TOPLANDI



GÜNDEM OLMAMASINA TEPKİ GÖSTEREN AK PARTİLİ ÜYELER İLE 5 MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYA KATILMADI

Söke Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Süleyman Toyran Başkanlığında yapıldı.
Belediye Meclis Salonunnda yapılan toplantıya, CHP meclis üyelerinin tamamı ile MHP'li meclis üyelerinden Fatih Bozkaya, Ahmet Yahya Gültopu, Ahmet Polat ve Tayfun Batmaz katıldı. 
Toplantının gündemsiz toplanmasına tepki gösteren Ak Partili Meclis üyeleri ile 5 MHP'li meclis üyesi mazeret göstererek katılmadı. 

AK PARTİLİLERİN MAZERETİ GÜNDEMİ OLUŞTURDU

Söke Belediye Meclisi'nin gündemsiz toplantısı yoklama ve saygı duruşu ile başladı.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ak Partili meclis üyelerinin "Söke Belediye Meclisi belki de tarihinde ilk defa gündemsiz olarak toplantıya çağrılıyor. Söke'nin birçok sorunun olduğu bir dönemde gündemsiz toplanmak bizce doğru bir davranış değildir. Bu nedenle 2 Kasım 2018 Cuma günü saat 15.00'de yapılacak olan Söke Belediye Meclis toplantısına katılmıyorum." şeklindeki mazeret dilekçelerini okuyarak toplantıya giriş yaptı.


"BİZİM GÖREVİMİZ GÜNDEM YARATMAK DEĞİLDİR"

Söke Belediye Başkanının yada meclisinin görevinin gündem yaratmak olmadığını kaydeden başkan Toyran, meclisin görüşülecek konu olmadığı zamanlarda gündemsiz olarak toplanabileceğini belirtti.
Birim müdürlerine tek tek vatandaş müracatı olup olmadığını soran başkan Toyran, "Şu anda müdürlüklerimizde müracat edip de bekleyen vatandaş başvrusu yoktur. Gündem olması için vatandaşlardan bize talep gelmesi lazım. Şimdi "Söke Belediyesi sıfır gündemle toplandı veya neden gündemsiz toplanıldı" konusunun neden bu kadar üzerinde duruldu bunu anlayabilmiş değilim. 4.6.2010 tarihinde Söke Belediyesi yine gündemsiz toplanmış. Bu az da olsa demek ki sirayet edebiliyor. Bu zamana kadar Söke Belediyesi'ne başvurusu olup da 2 aydır gündeme alınmadı. 15 gündür Encümen'de görüşülmedi diyen bir kişi olursa ben bütün bu söylediklerimi yalayıp yutacağım arkadaşlar." şeklinde konuştu.


"BİZİM SÖKE ÇAYI'NI TEMİZLEYECEK ARAÇ PARKIMIZ YOK"

Konuşmasında Söke Çayı ile ilgili gelişmelere de değinen Süleyman Toyran. Söke Belediyesi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını, bundan sonraki sürecin ise devletin veya DSİ Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu belirtti.
Konuyu son olarak Aydın Valisinin düzenlediği toplantıda dile getirdiğini kaydeden başkan Toyran, "Bizim DSİ'den talebimiz 2019 yatırım programına alınmasa bile görsel anlamda. Söke merkezde hatırı sayılır bir görsel kirlilik yarattığını, çevre kirliliği yarattığını söyledik. Söke Belediyesi olarak bizim burayı temizleyecek araç parkımızın olmadığını, geçtiğimiz 3-4 aylık çalışmada istediğimiz sonucu alamadığımızı anlattık. Çayın temizliğinin Sulama Birliği yada DSİ tarafından yapılması gerektiğini söyledik. DSİ müdürü notunu aldı. Şimdi durum bu kadar açıkken Söke Çayı konusunun Söke Belediyesi ile örtüştürülmek istenmesini ben kendi adıma anlayamıyorum." dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)