9 Kasım 2018 Cuma

SÖKE DİŞ TEKNİSYENLERİNDEN MOBİNG İDDİASI

TÜRK SAĞLIK SEN AYDIN ŞUBE BAŞKANI AHMET BOZKURT, SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ'NDE ÇALIŞAN DİŞ TEKNİSYENLERİNİN BASKI ALTINDA OLDUĞU İDDİASIYLA BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Şube Başkanı Ahmet Bozkurt yaptığı açıklamada, Diş sağlığı merkezinin başhekimi ve müdürünün  anlaşmalı özel firmaya yaptırılması gereken protezleri zorla diş teknisyenlerine yaptırdığını öne sürdü.
Bozkurt açıklamasında, "Özel labaratuvarın yapması gereken işlemler Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi idarecileri tarafından kurum adına protez yapan devlet memuru olan diş teknisyenlerine yaptırılarak, kurum zarara uğratılmakta ve vatandaş da mağdur edilmektedir. Bu görevi yapmayan devlet memurları ise, idare tarafından baskı altına alınarak cezalandırmaktadır. "Bu görevi kabul etmeyeceğinizi bildiğim halde size ceza vermek için görevlendiriyorum" diyerek idareciye ve devlet memuruna yakışmayacak tutum ve davranışlar sergilenmektedir. Çalışanlara mobing uygulayarak cezalandırma cihetine gidilmekte ve moral ve motivasyonlarını bozarak kurumdaki verimlilik azaltılmaktadır." ifadelerini kullandı.

"KURUM MÜDÜRÜ VE BAŞHEKİM ÇALIŞMA BARIŞINI BOZMUŞLARDIR"

Başhekim ve hastane müdürünün çalışanların haklı serzenişlerine kulak tıkadığını ve inatlaşmaya devam ettiğini öne süren Sendika başkanı Bozkurt, "Sağlık merkezi idarecileri inatlaşmaya devam ederek verimli ve motivasyonlu bir çalışma ortamını oluşturmamaktadırlar. Sonuç olarak devlet memuru kadrosu olmayan dışarıdan sözleşmeli olarak görevlendirilen kurum müdürü ve başhekim çalışma barışını bozmuşlardır. Buradan basın mensupları aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyoruz. Bir an önce Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki olumsuzluklara el atın ve gereğini yaparak, kurumun, vatandaşın ve çalışanların arasındaki memnuniyeti sağlayın." dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)