24 Kasım 2018 Cumartesi

SÖKE DİŞ'TE HAKSIZ SÜRGÜN İDDİASI

SES AYDIN ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN DEMİRKAPI, SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ'NDE ÇALIŞAN 3 DİŞ TEKNİSYENİNİN HAKSIZ YERE CEZALANDIRILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Hüseyin Demirkapı yaptığı Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde yaptığı açıklamada, merkezdeki diş teknisyenlerinin  anlaşmalı özel firma elamanıymış gibi çalıştırıldığını ve protezlerin özel labaratuvara kanalize edildiğini ileri sürdü.
Bu şekilde devletin zarara uğratıldığını iddia eden Demirkapı, bu durumu şikayet eden sendikanın işyeri temsilcinin tayin edildiğini, 2 teknisyen hakkında da idari işlem yapıldığını kaydetti.

"YÖNETMELİĞE AYKIRI CEZALARIN İPTALİNİ İSTİYORUZ"

Hüseyin Demirkapı, "Devleti zarara uğratanlarla ilgili işlem yapılması gerekirken, şikayet dilekçelerinden dolayı cezalandırılması düşündürücü ve manidardır. İşyeri temsilcimiz Orhan Ulusoy'a verilen kınama cezası ve atama kararının kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yüklenici firmanın yapması gereken işleri kurum teknisyenlerine yaptırmak isteyen ADSM yönetimi bu görevlendirmenin yasal olmadığını belirten iki teknisyene daha kınama ve maaştan kesme cezası vermiştir. Bu yapılanlar yönetmeliğe aykırıdır. Aydın Valiliğinin bu atama kararı ve kınama cezalarını iptal edip, şikayet edilen kurumda yeniden inleme başlatmasını talep ediyoruz." dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)