10 Kasım 2018 Cumartesi

SARIKEMER TOZDAN KURTULUYOR

SÖKE'NİN SARIKEMER MAHALLESİ'NDE YAKLAŞIK 2 YILDIR DEVAM EDEN ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 2 yıl önce ihale ettiği Sarıkemer Mahallesi kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarının yapımı ile içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları tamamlanıyor.
Proje kapsamında mahalleye, 30 bin metre kanalizasyon, 23 bin metre de yeni içme suyu hattı döşendi. 

PARKE VE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yaklaşık 15 milyon liraya malolan Sarıkemer Mahallesi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli, "Sarıkemer'de oldukça büyük bir yatırım yapıyoruz. Altyapı çalışmalarının tamamının bittiği bölgelerde parke çalışmamız başladı. Mahallemizin Söke-Milas Karayolu bağlantısı ile Büyük Menderes Nehri köprüsüne kadar olan bölümde sıcak asfalt yapacağız. Ara sokaklar parke döşenecek. Çevre düzenlemesi tamamlandığında mahallemiz güzel bir görüntüye kavuşacak." dedi. 

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARIN ACELEYE GETİRİLMESİNDEN ŞİKAYETÇİ

Sarıkemer Mahallesi'nde devam eden çalışmalar sırasında yaz mevsiminde tozdan, kışın da çamurdan şikayetçi olan mahalle sakinleri, parke taşı döşenmeye başlamasıyla mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadı.
Çalışmaların seçim öncesi aceleye getirildiğini öne süren bazı vatandaşlar ise, "Sarıkemer'de yollara parke taşı döşenmeye başlandı. Ancak,  ne kod, ne akıntı hiç biri düşünülmüyor. Yol kenarlarında kaldırım yok. Yağmur suyu oluğu yok. Yağmur yağdığı zaman ne olacak. Mevcut eski yol kaldırılmadan üzerine parke taşı döşeniyor. Yolun kodu yükseliyor, bahçeler ve evler çukurda kalıyor. Yarın ilk yağmurda Sarıkemer'deki birçok evi su basacak. Buradan ilgililere sesleniyorum yapılan işi incelesinler. Sarıkemer'in yıllardır beklediği yatırım kabusu olmasın" diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

(HÜSEYİN IŞIK)