7 Kasım 2018 Çarşamba

SÖKE'DE FETÖ'NÜN HÜCRE EVİNE BASKIN

SÖKE'DE, FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ'NE YÖNELİK OPERASYONDA 2 KİŞİ YAKALANDI

Söke Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün hücre yapılanmasına yönelik yürüttükleri istihbarat çalışmaları sonucu bazı örgüt mensuplarının ilçede gizlendikleri bilgisine ulaştı.
Örgüt mensuplarının tanınmamak için sahte kimlik kullandıklarını, saç ve sakallarını uzatarak, kılık kıyafet değişikliğine gittiklerini tespit eden ekipler, örgüt mensuplarının kaldığı Konak Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi.
Operasyonda, ikamet içerisinde bulunan ve B.G adına düzenlenmiş Sahte Kimlik kullanan 1974 doğumlu K.İ. isimli şahıs ile S.Ö. adına düzenlenmiş Sahte Kimlik kullanan 1988 doğumlu A.Ç. isimli şahıslar yakalandı.

TUTUKLANAN ZANLILAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Zanlılarla ilgili yapılan araştırmalarda,  her iki şahsında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmaktan aranmalarının bulunduğu ve terör örgütüne ait "BYLOCK" haberleşme programını kullandıkları tespit edildi.
Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda; ikamet içerisinde gizli bölmelere saklanmış vaziyette çeşitli dijital materyaller ile toplam 25.685 Türk Lirası ve 200 Amerikan Doları ele geçirildi.
Yakalanan K.İ ve A.Ç. isimli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(HÜSEYİN IŞIK)