26 Mart 2016 Cumartesi

YAŞLI DOSTU KENT SÖKE

SÖKE BELEDİYESİ “YAŞLI DOSTU BELEDİYE” PROJESİ İLE VATANDAŞLARINA YARDIM ELİ UZATIYOR

Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Yaşlı Dostu Belediye’ projesinde saha çalışmaları devam ediyor. 

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Barış Değer; “Proje kapsamında personellerimiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor, onlarla sohbet ediyor,  her şeyden önce onların yalnız olmadıklarını ve belediyenin onların yanında olduğunu hissettiriyoruz. Bu arada ilçemizde yaşayan yaşlılarımızın sosyal yaşamlarını, ilgi alanlarını, yalnızlık durumlarını, engellilik oranlarını ve sağlık sorunlarını tespit ediyoruz. Bu verilerin ilçemizdeki yaşlılarımızla yapılacak her türlü faaliyette bizim için bir rehber olacağını düşünüyoruz. Ekiplerimiz ziyaret ettikleri yaşlılara basit testler uyguluyor. Bu testlerden biri denge bozukluğu testi. İleri yaşlardaki bireylerin en önemli sorunlarından biri olan düşmenin ve düşmeye bağlı kırıkların önüne geçmek için yapılan denge testinde, denge bozukluğu tespit edilen yaşlıların yaşadıkları ortamda alınabilecek tedbirlerin alınması için yardım ediliyor. Barış Değer; “Denge bozukluğu tespit ettiğimiz yaşlılarımıza baston hediye ediyor, tavsiyelerde bulunuyor ve düşmemeleri için farkındalık yaratmış oluyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Toyran da; “Dün ile bugün arasında köprü kuran ve tecrübeleriyle geleceğimize ışık tutan değerli büyüklerimizin görüşlerini önemsiyor ve projemizin dönüşlerinin çok olumlu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.