30 Mart 2016 Çarşamba

KARATAY'DAN İNCİRE İADEİ İTİBAR

CANAN KARATAY; “BEN İNCİR ÖLDÜRÜR SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİM, DOĞAL İNCİR SAĞLIKLIDIR.” DEDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Aydın’ın Nazilli ilçesinde katıldığı bir etkinliğin ardından Canan Karatay’ın ağzından “İncir Öldürür” başlığı ile basına yansıyan sözler ve buna cevap olarak da Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'den “Karatay’a İncir Tepkisi” başlığı ile yapılan açıklamalar Aydın gündeminde önemli bir yer teşkil etmişti. 

Çarpıtılarak basına servis edilen bir haberle oluşan yanlış anlaşılma, her iki tarafın görüşmesiyle bulunması gereken doğru zemine oturdu.
 
Canan Karatay, İncirle ilgili olarak yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtılarak basına servis edildiğini belirterek; ‘Ben hayatım boyunca tek bir besin için öldürür ya da iyileştirir dememişimdir. O açıklamada kasıt incir değil birçok meyvede bulunan fruktozdur. İnsan vücudu bir okyanus gibidir, buna bir besin tek başına etki edemez. Bırakın öldürmeyi aksine doğal incirin sağlık için birçok faydası vardır." dedi.
 
Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de, “Çıkan haberler karşısında Prof. Dr. Canan Karatay bizimle irtibata geçmiştir. Basına yansıyan haberlerde sözlerinin çarpıtıldığını, incirle ilgili ‘öldürür’ diye bir söz sarf etmediğini bize iletmiştir. Bu durumda konu bizim açımızdan kapanmıştır.” dedi.