7 Mart 2016 Pazartesi

KAYMAKAMDAN KÜLTÜR HAMLESİ

SÖKE KAYMAKAMI TAHSİN KURTBEYOĞLU, İLÇEYE İKİ YENİ KÜTÜPHANE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPTIKLARINI SÖYLEDİ

Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke’de iki projeyi hayata geçirmek için çalışacağını belirterek, bunlardan birinin Söke Kütüphanesi ve diğerinin de oyuncak kütüphanesi olduğunu kaydetti.
Kaymakam Kurtbeyoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Söke’yi tanımaya çalışıyorum. Mahalle ziyaretlerimiz sürüyor. Mahalle ziyaretlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler yapıyoruz. Söke Hacı Halil Paşa Kütüphanesi Söke için önemli. Ancak bunun yanında Söke Kütüphanesinin oluşturulması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Söke’nin önemli yazarları var. Söke’nin geçmişini çok güzel şekilde anlatmışlar. Örneğin Samim Kocagöz tarafından kaleme alınan Nabi’nin Kahvesi bunlardan biri. Oluşturmayı düşündüğümüz Söke Kütüphanesi Söke’ye ait tam bilgilerin yer alacağı bir kütüphane olacak. Söke ile ilgili hikaye, roman, şiir gibi kitaplar, çizimler, haberler yer alacak. Söke ile ilgili her şey bu kütüphanede yer alacak." dedi.
Oluşturulacak oyuncak kütüphanesinde çocukların oyun ve oyuncak kültürüyle buluşturulacağını belirten Tahsin Kurtbeyoğlu; "Söke Kütüphanesi'nin yanında benim özel ilgim bir oyuncak kütüphanesinin oluşturulması. Oluşturulacak oyuncak kütüphanesinde her türlü oyuncak bulunacak. Aileler oyuncak bölümlerinin olduğu parklara çocuklarını bırakarak rahat bir nefes alabilecek. Bunun güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. Oyuncak kütüphanesinde oyuncakları oynayan çocuklar gerektiğinde oyuncakları emanet olarak da alabilecekler.” şeklinde konuştu. (Haber-Yenisöke Gazetesi)