1 Mart 2016 Salı

SICAKLIKLAR AZALIYOR YAĞIŞ GELİYOR!

YÜKSEK SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARI BATI BÖLGELERDEN BAŞLAYARAK HAFTA SONUNA KADAR AZALACAK

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem ile birlikte Batı Bölgelerinden başlayarak hafta sonuna kadar azalacak ve mevsim normalleri civarına inecek. 
Yarın (02.03.2016 Çarşamba);  Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısı yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir’in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın (Çarşamba) Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunulması gerekiyor.
03.03.2016 Perşembe günü; Kıyı Ege'de yağış yok. 
4.3.2016 Cuma günü; Batı bölgeleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine giriyor. 
Yeni gelen yağışlı sistem Cumartesi günü; Marmara’nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olduktan sonra Pazar günü yurdu terk edecek ve hava sıcaklıkları tekrar artmaya başlayacak.