2 Mart 2016 Çarşamba

TERÖR KURBANI DENİZ TUTUM KUŞADASI'NDA YAŞAYACAK

KUŞADASI'NDA 2005 YILINDA YAŞANAN BOMBALI SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİREN DENİZ TUTUM'UN ADI EGE MAHALLESİ'NDE YAPILACAK PARKA VERİLECEK

Kuşadası Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı. 

Son dönemde yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan toplantıda alınan en önemli karar 2005 yılında Kuşadası’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Tutum’un adının yapılacak bir parka verilmesi ile ilgili oldu. 

Ege Mahallesi 457. Sokak’ta 2271 metrekarelik alan üzerine hayırsever Mustafa Aydın tarafından yaptırılacak olan parkın adının 21 yaşında terör saldırısına kurban giden Deniz Tutum’un adını taşımasına oy birliği ile karar verildi.

Toplantıda alınan bir diğer karar ise güvenlik ile ilgili oldu. Kuşadası’nın giriş ve çıkışına Plaka Tanıma Sistemi kurulması ile ilgili olarak araştırma yapılmasına karar verilen toplantıda ilçenin MOBESE kamerasına sahip olmayan bölgeleri için de çalışma yapılması konusu ele alındı.