5 Mart 2016 Cumartesi

AYDIN "ALMAYIN", SÖKE "ALACAĞIZ" DEDİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BİR YIL SÜRE İLE ERTELENMESİ KARARINA SÖKE BELEDİYESİ UYMAMA KARARI ALDI

HABER-YENİSÖKE GAZETESİ
Söke Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.  Gündemin en can alıcı maddesi, ek madde olarak Söke Belediye meclisine getirilen katı atık ücretleri konusu oldu.
Meclis, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından alınan katı atık ücretlerinin bir yıl süre ile ertelenmesi konusundaki kararına Söke Belediyesi uymama kararı aldı. ASKİ'nin kararı Söke Belediyesi'ne gelir kaybettireceği gerekçesiyle kabul edilmedi.  
Söke Belediye meclisi tarafından alınan karar gereğince; Söke Belediyesi’nin gelir kaybının önlemesi için katı atık ücretinin iki taksitte alınması kararlaştırıldı.
Meclisin kabul ettiği tarifeye göre; birinci taksit 30 Haziran 2016 tarihine kadar, ikinci taksit 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmiş olacak.
Söke Belediye Başkanı, Katı atık ücretleri tahakkuk ve tahsilatının 2016 yılı sonuna kadar uzatılması  konusuyla ilgili olarak dava açtıklarını belirterek, 2014 yılı ve 2015 yılında Söke’den toplanan katı atık bedeli tahsilat toplamının 4,8 milyon TL. olduğunu, ancak kendilerine sadece 1,5 milyon TL. verildiğini söyledi. 
Bu 1,5 milyon TL.ninde mahsuplaşmaya gittiğini belirten Toyran, bunun için de Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtıklarını söyledi. 
Konuyla ilgili olarak söz alan AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Adalı, Efeler Belediyesi katı atık ücretlerine yüzde 8 KDV tahakkuk ettirirken, Söke Belediyesi’nin yüzde 18 KDV tahakkuk ettirmesinin araştırılması gerektiğini söyledi. İbrahim Adalı ayrıca Söke’de en büyük sıkıntılardan birinin umuma açık tuvaletlerin olmaması olduğunu belirterek “Belediye umuma açık tuvaletler yapmak zorundadır. İnsanlar camilerin bahçelerindeki tuvaletlere gitmek zorunda kalıyor.”dedi. 
MHP Meclis Üyesi Ahmet Arıcı da, katı atık ücretleri belirlenirken konumun dikkate alınmadığını belirterek “Güllübahçe’deki bir Akaryakıt istasyon ile Söke’deki bir akaryakıt İstasyonuna aynı ücreti tahakkuk ettirmek adil değildir.”şeklinde konuştu.
Söke Yenicami Mahallesi Limon sokakta yer alan yapıların cephe iyileştirme, özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmalarının Söke Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili madde oy çokluğu ile geçti. Burasının şahısların özel mülkü olduğunu ve kendi aralarında mahkemelik olduklarını söyleyen AK Parti Söke Belediye Meclis üyeleri Mehmet Yörük ve Ayla Kuru’nun karşı oyuna rağmen limon sokaktaki çalışmaların Söke Belediyesi’nce yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.
2015 Mali yılında genel bütçe gelirlerinden Söke Belediyesinin payına tahakkuk eden 22 milyon 240 bin 363 TL.nin 5393 sayılı kanunun 14. maddesine istinaden amatör spor kulüplerine binde 7’sinin verilmesi kapsamındaki 155 bin 682 TL.nin Söke’deki kulüplere paylaştırıldı. 125 bin TLlik bölümü Sökespor’a verilirken Söke Gençlik spor’a 6 bin TL. Söke İdman Yurduna 5 bin TL., Sökegücüne 5 bin TL ve geri kalanı da diğer kulüplere paylaştırıldı.