11 Mart 2016 Cuma

ATMACA, BASINLA GERÇEKLERİ PAYLAŞTI

ULVİ ATMACA; "ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN MUHATABI KİM, KİM BİZE SAHİP ÇIKACAK?"

Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, dernek kullanımına tahsis edilen Kemalpaşa Parkı içindeki kafenin Büyükşehir Belediyesi'nce ellerinden alınmasının ardından gelişen olaylar üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

Atmaca toplantıya; "son günlerde derneğimiz ve şahsım hakkında sosyal medya ve yazılı basında çokca haberler yapıldı ve akabinde çeşitli yerlere çekilmeye çalışıldı, bu durumu üzülerek takip ediyoruz. yapılan haberler içerisinde doğru olanda var yanlış olanda var, bu durumu düzeltmek ve son defa olmak üzere bir basın açıklaması yaparak konuyu kendi açımızdan kapatmak istiyoruz. başkaları kapatır kapatmaz bu durum kendi sorunları" diyerek başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan randevu taleplerinin basında yeralan haberler üzerine gerçekleşmiş olmasının manidar olduğunu kaydeden Atmaca; " Başkanımız bize cafeyi yasal olarak veremeyeceklerini Kemalpaşa Parkı'nın Söke Belediyesi ile mahkemelik olduğunu ve Kemalpaşa Parkı ile ilgili tasarrufun kendilerinde olmadığını söyledi. Bu görüşmeden 15 dakika sonra Gerçek Gazetesi'nin "bizim oraya teşekküre gittiğimiz, sorunlarımızın olmadığı ve her şeyin gayet güzel olduğu" yönünde bir haber yaptığını gördük, keşke bize de görüşmenin nasıl geçtiği sorularak haber yapılsaydı." dedi.

Görüşmenin ardından Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı da ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Atmaca; "Söke'ye döndükten sonra aynı sorunumuzu Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran'la görüştüm, Süleyman bey bana Kemalpaşa Parkı'nın tasarrufunun Büyükşehir'de olduğunu ve bu parkla ilgili Büyükşehir'le mahkemelik bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Bu durumda biz Söke Şehitler ve Gaziler Derneği olarak soruyoruz; Bizim muhattabımız kim? Bize kim sahip çıkacak? Kemalpaşa parkı kimin tasarrufunda? Bu sorularımıza cevap bekliyoruz." şeklinde konuştu.