16 Mart 2016 Çarşamba

JANDARMANIN DİKKATİ BELKİ DE OLASI FACİAYI ÖNLEDİ!

KUŞADASI'NDA DEVRİYE GÖREVİ YAPAN JANDARMA EKİPLERİ, PATLAYICI YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER İLE UYUŞTURUCU MADDELER ELE GEÇİRDİ

Kuşadası’nda önleyici kolluk devriyesi olarak görev yapan jandarma ekipleri,  Pazartesi gecesi saat 00.50 sıralarında yaya olarak ilerleyen ve şüpheli hareketlerde bulunan iki kişiyi durdurdu.

Kimlik kontrolu yapılan A.B. ve Ü.A.’nın tedirgin tavırlarından şüphelenen Jandarma Komutanı, zanlılara ait fotoğraf makinasının normalden çok daha hafif olduğunu farketti.

Şüphelilerin çelişkili ifadeleri üzerine yapılan aramada, A.B.'nin üzerinde 3  ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. Fotoğraf makinesini de inceleyen ekipler, içinde alüminyum folyo kağıda sarılmış toplam 3.48 gram kristal uyuşturucu buldu.

Şüphelilerin kullandığı E.E.'ye ait olduğu belirlenen araçta narkotik ve patlayıcı madde arama köpekleri ile yapılan aramada da, patlayıcı madde yapımında kullanılan 2.250 gram kahverengi tomurcuklar halinde amonyum nitrat gübresi, 1640 gram kırmızı pembemsi renkte tomurcuklar halinde üre gübresi, 12 kg’lık bir tüp ve 30 bira ele geçirildi.

Zanlılar A.B., Ü.A. ve E.E.'ye ait evlerde yapılan aramalarda ise; 30 gram kristal uyuşturucu madde, bir uyuşturucu madde içiminde kullanılan el yapımı aparat, 3 kuru sıkı tabanca  ve 39 kuru sıkı tabanca fişeği, bir 9 mm tabanca fişeği, bir muşta, bir 84 cm uzunluğunda kılıç ve bir 8 mm çapında menşei belli olmayan fişek elde edildi.

Zanlılardan A.B. tutuklanırken, diğer iki zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.