30 Mart 2016 Çarşamba

TÜRKÇE TABELA DAVASI YARIN

KUŞADASI LİMANI'NDA TÜRKÇE TABELA BULUNMAMASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN AVUKAT HÜSEYİN ALEVCİ YARIN 3. DURUŞMAYA ÇIKIYOR

Türkçe tabela davası olarak bilinen duruşma yarın sabah saat 10.00'da Kuşadası Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlk iki duruşmada ilgisizlikten şikayetçi olan Alevci, Türkçe'nin ve Türk Dili'nin korunmasına yönelik böylesine önemli bu davada yalnız kalmak istemiyor.

Yaklaşık 3 yıldır yılmadan mücadelesine devam eden Alevci, "Bu dava Hüseyin Alevci'nin kişisel davası değildir. Kuşadası Limanı'nda İngilizce'nin yanında öz ve resmi dilimiz Türkçe tabela asılması için yapılan bir mücadeledir. Daha önemli işleriniz yoksa, gelin bu haklı davamda beni yalnız bırakmayın." diyerek ülkesini ve vatanını seven herkesi duruşmaya çağırıyor. 

Avukat Hüseyin Alevci, yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'deki bir limanın adının Türkçe olması gerektiğini belirterek, Kuşadası Kaymakamlığı'ndan başlattığı mücadelesini, Ulaştırma Bakanlığı'na kadar sürdürmüş ve son çare olarak, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu. Şikayeti haklı bulan savcılık da, liman yöneticileri hakkında kamu davası açmıştı.