27 Mart 2016 Pazar

KUŞADASI'NA ATATÜRK KÖŞESİ

 KUŞADASI’NDA HASAN REİS BULVARI DUVARINDA ATATÜRK KÖŞESİ AÇILDI

Kuşadası İş Kadınları Derneği tarafından Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Hasan Reis Bulvarı üzerinde bulunan taş duvar üzerine hazırlanan "Atatürk Köşesi"nin açılışı yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi sergileyen fotoğrafların bulunduğu Atatürk Köşesi’nin açılışına dernek üyelerinin yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, KUİKAD Başkanı Birgül Öner katıldı.


Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı açılışta yaptığı konuşmada, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1934’lerde kadına seçme ve seçilme hakkını verdi. Biz de önderimizin yolunda ilerleyip kadını hayatın her alanında ön planda tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Atatürk ve kadınlarımızı tanıtan bu kalıcı sergi Kuşadası’na renk kattı. Bu serginin açılmasını sağlayan Kuşadası İş Kadınları Derneği’ne çok teşekkür ederim” dedi.
Kaymakam Aksoy da“Bugün burada yapılan şey, toplumumuzun kültürünü tanıtan büyük bir değerdir. Ben şahsım adına böyle güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için Kuşadası İş Kadınları Derneği üyesi arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu.