15 Mart 2016 Salı

KUŞADASI İHBAR HATTI

KUŞADASI EMNİYETİ İHBARLARIN ANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN MOBİL İHBAR HATTI KURDU

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşan turizm sezonu öncesi tüm ihbarların anında değerlendirilmesi için mobil ihbar hattını devreye soktu.

Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu,Türkiye’de ilk kez akıllı telefonlarda kullanılacak yeni bir uygulamayı geliştirdiklerini belirttti.

Mobil ihbar uygulamasının Google Play Store’dan tüm akıllı cen telefonlarına indirilebildiğini kaydeden Batçıoğlu, “ Akıllı cep telefonlarına indirilen mobil ihbar hattını devreye soktuk. İhbarlar hangi dilde olursa olsun görevli polislerimizin telefonlarına Türkçe olarak inecek. Bu uygulamayı Kuşadası’na turist olarak gelen yabancı uyruklu misafirlerimiz ile yaşamlarını Kuşadası’nda sürdüren  yabancı uyruklu hemşerilerimiz de yararlanacak. Bu uygulama sayesinde turistlerle polislerimiz arasında hiçbir şekilde yabancı dil sorunu yaşanmayacak. Hem asayiş olayları hem de turizm sezonunda hanutçuluk gibi olaylara müdahale daha kolay olacak. Bu uygulamayı Kuşadası’nda yaşayan tüm vatandaşlarımızın cep telefonlarına indirmelerini hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar tüm polislerimiz ile benim cep telefonuma anında düşecek. İhbar olan noktaya en yakın ekip anında müdahalede bulunacak“ dedi.