7 Mart 2016 Pazartesi

SEVGİ PLAJI'NIN SİMGESİ ÖRDEKLER ÖLÜYOR!

KUŞADASI'NIN DAVUTLAR MAHALLESİ SEVGİ PLAJI KANALINDAKİ ÖLÜ ÖRDEKLER VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE YOLAÇIYOR

Tepkilerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışan vatandaşlar, kanalın sorumlusu olan Kuşadası Belediyesi'nden ilgi bekliyor.

Facebook hesabında ölen ördeklerin fotoğraflarını paylaşan Evren Uysal; Yapıldığı günden beri hafta sonları gezmeye giderim 11 - 12 sene oldu ilk defa böyle bir manzara gördüm. Tamam hepimiz canlıyız ve bir gün öleceğiz ama insanın ölümüne gösterilen saygı neden diğer canlılara gösterilmiyor." diyerek tepkisini dile getiriyor.

Gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü duyduklarını belirten bazı vatandaşlar da;
"ördeklerden iki tanesi ölmüş ve biri neredeyse çürümüş kokmak üzere. Kaldırmak için neyi bekliyorsunuz tüm Ördekler ve sonrasında balıkların ölmesini mi?" 

"Ellerinde tebligat dağıtan muhteremler bu manzaraları görmüyor mu? Çok mu zor oradaki canlıları besleyip ortalığı temizlemek. bu iş oralarda yaşayan insanlara bırakılmamalı, yaz kış yetkililer bir çaresini bulmal yok mu veteriner yok mu çevre ile ilgili bir birim?"

Buarada yaz kış hemen her gün binlerce kişinin piknik yaptığı ve denize girdiği Sevgi Plajı'nın da bakımının yapılmadığı öne sürüldü.