11 Mart 2016 Cuma

10 BİN ÖĞRENCİ ŞEHİTLER İÇİN DÜNYA REKORUNU DENEYECEK

AYDIN'DA 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ'NDE 10 BİN 400 ÖĞRENCİ "ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ"NÜ SESLENDİREREK GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRMEYE ÇALIŞACAK 
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında, 10 bin 400 kişilik öğrenci korosu ile Dünya Çocuk Rekoru denemesi yapacak.
"Aydın'dan Şehitlere Bin Selam" adı verilen projede, 17 Mart günü Aydınlı 10 bin 400 öğrenci, Adnan Menderes Stadyumu'nda 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirecek ve dünyanın en kalabalık çocuk korosu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacak. 
Deneme sırasında çekilecek görüntü ve fotoğraflar denemenin onaylanması için Guinness'in merkezinin bulunduğu Londra'ya gönderilecek. 
Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemizin her gün şehit verdiği günlerde bu duyarlılığı artırmak, daha kalıcı iz bırakmak adına dünya çocuk rekorları denemesi yapmaya karar verdik. Etkinlik için 400 kişilik bir koro oluşturulacak. Koroyla birlikte toplam 10 bin 400 öğrenci aynı anda 'Çanakkale Türküsü' seslendirecek" dedi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker de, "Bu proje çerçevesinde vatanı için canını veren şehitlerimize on binlerce selam ve dua göndereceğiz." diye konuştu.