22 Mart 2016 Salı

SERÇİN ŞENLENİYOR

SERÇİN YILAN BALIĞI ŞENLİĞİ 27 MART PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

Söke Belediyesi'nin geçen yıl birincisini düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı Serçin Yılan Balığı Şenliği hazırlıkları devam ediyor.

Şenlik öncesi Serçin'e çıkartma yapan Söke Belediyesi ekipleri, bir yandan temizlik, bir yandan badana, bir yandan da çiçeklendirme çalışması yapıyor.

Türkiye’de Ege Bölgesi başta olmak üzere iç sularda yaşamını sürdüren, Meksika’nın Saragosa Körfezi ile Bafa Gölü arasındaki mucizevi yaşam öyküleriyle dikkat çeken yılan balıklarının tanıtımı için Bafa Gölü kıyısındaki Serçin Mahallesi'nde gerçekleştirilecek şenlikte, konuklara Bafa Gölü’nden yakalanan yaklaşık yarım ton yılan balığı ızgarası ikram edilecek.

Şenlik kapsamında, TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Çakar TRT Saz sanatçıları eşliğinde Ege yöresi zeybek türkülerini seslendirecek. 

Şenlikte, Akhisar ve Söke Belediyesi ile Serçin İlkokulu halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak, Nazilli Belediyesi mehteran takımı, Söke Belediye Bandosu ve yerel müzik gruplar konserler verecek. El emeği ürünlerin sergileneceği standlar açılacak, yerel ürün pazarı kurulacak, yöre balıkçıları tarafından yılan balığı yakalama canlı performansı gerçekleştirilecek. 

Şenlikte ayrıca, fotoğraf sanatçıları Sabih Güzel, Kemal Arslan ve Şükrü Güngör'ün eserlerinin yeraldığı "Bafa'da Hayat Var" konulu fotograf sergisi konukların görüşüne sunulacak.