31 Mayıs 2017 Çarşamba

SÖKE HAVAALANI PROJESİ'NİN İPTALİNE TEPKİ

ŞEHİR PLANCISI ŞULE TUNTAŞ SÖKE HAVAALANI PROJESİNİN İPTALİNE SESSİZ KALINMASININ DÜŞÜNDÜRÜCÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Şule Tuntaş yaptığı yazılı açıklamada, Söke Belediye Meclisi'nce kabul edilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın- Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planları'nda yer alan Söke Havaalanı'nın sessiz sedasız iptal edildiğini öne sürdü.
Geçen yıl gerçekleşen iptale Söke Belediyesi dahil hiç kimsenin itirazda bulunmadığını kaydeden Tuntaş, projenin iptalinin kamuoyundan saklandığını iddia etti.
Tuntaş, "Saklanma sebebi nedir diye Sökeliler gibi bende sormak istedim? Havaalanı projesinin iptal edilmesinin neler kaybettireceği ortada iken bu projenin kaldırılmasının kim veya kimlerin işine yarayacağı Söke'de konuşulmaktadır. Tüm bu dedikoduların açıklığa kavuşturulması bir elzemdir. Her sökelinin dediği gibi madem söke havaalanı kaldırılacaktı niye projeye kondu? Bu bağlamda Maalesef Havaalanı projesinin iptali ile Söke de tekrar havaalanı yapımı bir daha gündeme gelmeyecek şekilde ortadan kaldırıldı.Söke ve Aydın da mahkeme kararı olmaksızın neye dayanılarak projenin iptal edildiği Söke'lilerin kafasında bir soru işareti bırakmaktadır.  Tarımın başkenti pamuğun incirin başkenti Aydın'ın suçu ne? Tüm STK Başkanlarını BBB'nını havalimanımız için göreve Aydın'a sahip çıkmaya davet ediyorum. İleri dönemde Turizm gelirlerimizi baltalayacak ve tarım ürünleri ihracatının önünü tıkayacak bu iptal kararı Söke Organize Sanayi Bölgesine de olumsuz yansımalar getirecek gibi görünmektedir " dedi. (HÜSEYİN IŞIK)