8 Mayıs 2017 Pazartesi

SÖKE'DE EDEBİYAT ŞÖLENİ

SÖKE'NİN AĞAÇLI MAHALLESİ'NDE BİR KAHVECİNİN BAŞLATTIĞI KİTAP SEVGİSİ BUGÜN ŞÖLEN HAVASINDA KUTLANIYOR

Ağaçlı'da muhtarlığa ait köy kahvehanesini işleten kitap dostu Haluk Yalçınöz’ün iki yıl önce kahvesinde başlattığı ‘kitap okuyana bedava çay ikramı’ kampanyası bugün "Ağaçlı Edebiyat Şöleni" olarak kitleleri buluşturuyor.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve edebiyat dünyasından destek gören kampanya bu yıl da büyük bir şölen havasında gerçekleşti.
Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş, Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan Kurgan, Belediye Meclis Üyeleri ve kitapseverlerin katıldığı etkinlikte, Söke, Aydın, izmir, Manisa, Marmaris gibi birçok yerden gelen şair ve yazarlar okurlarıyla buluştu.
Belediye Başkanı Süleyman Toyran açılışta yaptığı konuşmada, "Haluk Yalçınöz’ün başlattığı kampanyaya bağışlanan kitaplar odalar dolusu oldu, hatta arkadaşımız başka ihtiyaç bölgelerine gönderdi. Bu tür etkinliklerle okuma alışkanlığının yeniden kazandırılması en büyük arzumuz” dedi.
Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu da; “Bugün yazan sanatçılarla bir arada olmaktan çok mutluyum. Ağaçlı Mahallemizin ülkemize bu tür etkinlikle de örnek olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu ve konuşmasını bir şiirle tamamladı 

ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Tören kapsamında, Söke Belediyesi tarafından ilköğretim okulları düzeyinde düzenlenen çocukların gözüyle köy yaşamının anlatıldığı öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 
‘Bizim Köyümüz’ adlı öykü yarışmasında, Söke Atatürk Ortaokulu'ndan Işıl Çelik birinci, 100. Yıl Atatürk Ortaokulu'ndan Buse Akat ikinci, Söke  Atatürk Ortaokulu'ndan Ayşe  Selen Sığırlı da üçüncü oldu.
Derceye giren öğrencilerin ödüllerini çocuk kitapları yazarı Zehra Ünüvar, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu verdi.
Şölen kapsamında ayrıca, el emeği ürünlerinin sergilendiği stantlar, halk oyunları gösterileri ve şairler tarafından yapılan şiir yorumları etkinliğe katılanların güzel bir gün geçirmelerine yardımcı oldu. (HÜSEYİN IŞIK)