23 Mayıs 2017 Salı

UYUŞTURUCU FİRARİLERİNİ JASAT YAKALADI

SÖKE'DE GEÇTİĞİMİZ MART AYINDA DÜZENLENEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNUN FİRARİSİ OLARAK ARANAN 2 KİŞİ SAZLI MAHALLESİ'NDE YAKALANDI

Aydın Jandarma İl Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 aydan bu yana aranan M.A. ve Y.Y. Söke İlçe Jandarma Komutanlığı Jasat (Jandarma Suç Araştırma Timi) ve Kom Şube Müdürlüğü Narkotik timlerinin ısrarlı çalışmaları sonucu yakalandı. 
Jasat tarafından Sazlı Mahallesi'nde olduğu tespit edilen T.T. isimli şüpheli trafik ışıklarında durduğu sırada, arkadaşları M.Ş. ve Y.Y. ile birlikte yakalandı.
Araç içerisinde yapılan aramada, 10,81 gram metafetamin uyuşturucu madde, 4,17 gram kubar esrar maddesi, 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan aparat, 1 adet tabanca ve tabanca mermisi ele geçirildi.
Diğer şüpheli M.A. ise, Germencik'in Ortaklar Mahallesi'ndeki bir otelde yakalandı.
Otelden kaçmaya çalıştığı esnada yakalanan M.A. ile birlikte aynı odada kaldıkları tespit edilen Y.T. ve Z.A. da Kom Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda ele geçirildi.
Şüphelilerin kullandıkları araç ve kaldıkları otel odasında yapılan aramada, 35 gram Metamfetamin isimli uyuşturucu madde, 9 mm çapında iki tabanca ile bu tabancalara ait 10 adet fişek elde edildi.
Açıklamada, şüpheli M.A'nın 36 ayrı suçtan arama kaydı bulunduğu ve 2013 yılında eski Başbakanlardan Tansu Çilleri'in Kuşadası'ndaki evinden hırsızlık yaptığı, yaklaşık 2,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, toplamda 11 yıl ceza aldığı suçun geri kalan infazı için arandığı kaydedildi.
Yakalanan şüphelilerden Y.T., Z.A., M.Ş. ve Y.Y. serbest bırakılırken, T.T ve M.A. tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.