31 Mayıs 2017 Çarşamba

SÖKE'DE VATANDAŞ DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞIYOR

SÖKE'DE VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYET VE BİLDİRİMLER ÜZERİNE 5 AYDA 1500 DENETİM YAPILDI

Söke Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Sedat Ekiz ve merkez görevlileri 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda stant açtı ve halka yönelik bilinçlendirme çalışması yaptı. 

Standı ziyaret eden Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu burada yaptığı açıklamada, Söke’de bu yılın ilk 5 ayında kapalı mekanlarda sigara ve tütün mamulleri içme yasağı ile ilgili olarak Bin 500 denetim yapıldığı belirtti.
Bu denetimler sonucu 36 idari yaptırım kararının uygulandığını kaydeden Kaymakam Kurtbeyoğlu, "Vatandaşlardan gelen şikayet ve başvurular değerlendiriliyor. Bu bildiriler üzerine de yaptığımız denetimler var. Ceza denetimlerinin büyük çoğunluğunu bu şikayetlerin değerlendirilmesi oluşturuyor. Bu anlamda vatandaşlarımızın duyarlılıklarını da kutluyorum. Son olarak bir iş yerine 10 gün kapatma kararı verildi. Yaptırım uygulamaktan yada para cezası uygulamaktan çok hoşlanmıyoruz ama zorunlu bir durum. İnsan sağlığını korumak anaya gereği mülki idarenin görevleri arasında” dedi. (HÜSEYİN IŞIK)