26 Mayıs 2017 Cuma

"SÖKE'NİN YOL SORUNU KALMAYACAK"

KUŞADASI ESNAFIYLA KAHVALTIDA BİRARAYA GELEN ÇERÇİOĞLU, DÖNÜŞ YOLUNDA SÖKE'YE SÜRPRİZ BİR ZİYARETTE BULUNDU

Söke İstasyon Caddesi'nde işyeri bulunan geçmişte CHP İlçe Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Arif Ceylan'ı ziyaret etti.
Özlem Çerçioğlu'nun sürpriz ziyareti çarşı esnafı ve vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu.
Özellikle kadınların büyük ilgisiyle karşılaşan başkan Çerçioğlu vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

“SÖKE'NİN YOL SORUNU KALMAYACAK”

Konuğuna supangle ikram eden Mehmet Arif Ceylan'ın Söke'de sıkça gündeme gelen bozulan yollarla ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Çerçioğlu; “ Yeni asfalt kaplama makineleri ve iş makineleri aldık. Toplam 22 adet. Hepsi Devlet Malzeme Ofisi'nden alındı, şu anda kent meydanında sergileniyor. Şimdi oraya gidiyorum. Yeni araçlarımızla, ilk Söke’den asfalt çalışmalarına başlayacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesine ait yolların tamamı asfalt olacak. Bağarası ve Sarıkemer mahallerinde alt yapı ilgili çalışmaların projelerini tamamladık. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz. Bize verdikleri destekten dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Sarıkemer Mahallemizin kanalizasyon içme suyu yapım işini Haziran ayında, Bağarası Mahallemizin kanalizasyon ve içme suyu yapım işini de Temmuz ayı içerisinde ihaleye çıkarıyoruz. Her iki mahallemize ve Söke’mize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

"SÖKE OTOGARINI YENİ YERİNE TAŞIMA KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Ziyareti sırasında Söke halkının merakla beklediği otogar projesi hakkında bilgi veren Çerçioğlu, “Söke Otogarı'nı bulunduğu yerden imar planında belirtilen yere taşıyacağız. Oldukça modern, günümüz koşullarına uygun bir otogar planladık. Otogarın bulunduğu bölgede kamulaştırma çalışmalarımız vardı. Bazı bölümler ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Burası ile ilgili mahkemenin bir iki ay içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Mahkeme süreci tamamlandığında otogarı yeni yerine taşıyacağız” dedi.

“HALKIN İSTEK VE TALEBİ ÜZERİNE SÖKE’YE MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

İki ayda bir, halkın istek ve taleplerine anlık olarak ulaşmak için anket yaptırdığını kaydeden Çerçioğlu, “Anket sonuçlarına göre Söke halkı kültür merkezi istiyor. Söke’ye yakışır bir kültür merkezi yapacağız. Söke bizim için önemli, sürekli anket yaptırıyorum. Biz her şeyi halka sorar öyle yaparız. Biz anketlerden bunu anladık ve çalışmalara başladık. Çok güzel bir proje hazırladık. Yerini tespit ettik ama şimdi söylemeyeyim, yakın bir zamanda basına, bu konu ile ilgili bilgilendirme yapacağım” diye konuştu. 

"HERKES ABONE OLMAK DURUMUNDADIR"

Aski tarafından Söke Belediyesi'ne tahakkuk ettirilen para cezasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Özlem Çerçioğlu, cezanın keyfi olmadığını yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti. Çerçioğlu,”Biliyorsunuz her vatandaş su parasını ödüyor. Son kurusuna kadar ödüyor ve tüm kamu kuruluşları da ödüyor. Eğer ödemeyen veya kaçak kullanım yapan bir kurum kuruluş olursa yasalar çerçevesinde gereği yapılır. Hiç bir ilçe belediyesine ayrıcalık tanımayız. Bunda anormal ne konu var bunu da anlamış değilim. Eğer bir kurum şirket şahıs su parasını ödeyemiyorsa yasalar çerçevesinde gereği yapılır. Bu belediyede olsa kaymakamlıkta olsa herhangi bir şirkette olsa biz görevimizi yaparız burada da hiçbir parti ayrımı yapmayız” dedi. (HÜSEYİN IŞIK)