27 Mayıs 2017 Cumartesi

BAFA GÖLÜ YİNE KÖPÜRDÜ!

BAFA GÖLÜ'NÜN SERÇİN BÖLÜMÜNDE GÖRÜLEN KÖPÜKLER VE SUDAKİ KİRLİLİK CANLI YAŞAMINI DA TEHDİT EDİYOR
Bafa Gölü'nde yaşanan kirlilikle ilgili açıklama gölde uzun yıllardır çevresel ve bilimsel çalışmalar yürüten Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü'den geldi.
Sürücü yaptığı açıklamada,  Menderes Nehri'nin önünün kapatılması ve balık üretme çiftliklerinin atıklarının birikmesi nedeniyle gölde oluşan kirliliğin tehlike boyutuna ulaştığını belirtti.
Bahattin Sürücü, " Bu durum sadece Serçin’le sınırlı değildir. Türkiye’nin en önemli göllerinden biri olan Bafa Gölü’nde, hem insanlar hem de biyolojik çeşitlilik yaşam mücadelesi veriyor. Son yıllarda artan ekolojik bozulmalara bir türlü çözüm bulunamayan Bafa’da, geçtiğimiz yıllarda Mart ayında meydana gelen köpüklenmeler, bu sefer Mayıs ayında yine görülmeye başladı. Bafa’nın Serçin bölümünde kıyılarda başlayan köpürmeler ve su kalitesindeki değişimler, yeşile dönen suyun rengi, özellikle koylardaki sığ sularda kokuya neden olduğu görülmektedir. Göle su girişi ve gölden su çıkışı yapılamamaktadır. Hatta kanallar bu yıl 1 ay daha erkene alınarak toprakla kapatılmıştır. Gölde köpüklenmeler ve su kalitesinde gözle görülür değişimler yaşanmaya başlamıştır" dedi. (HÜSEYİN IŞIK)