2 Mayıs 2017 Salı

SÖKE OSB'DE ÇARKLAR HIZLI DÖNÜYOR

SÖKE OSB BAŞKANI KURTBEYOĞLU,  5 FİRMANIN FAALİYET GÖSTERDİĞİ SÖKE OSB'DE GELİNEN SON NOKTAYI DEĞERLENDİRDİ
Söke Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
OSB Başkanı Kurtbeyoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, Söke OSB’de bugüne kadar toplam 1 milyon 857 Bin 376 m2 arazinin kamulaştırıldığını söyledi.
Kurtbeyoğlu; “22 Nisan 2016 tarihinden sonra 9 firmaya toplam 513 Bin 907 m2 sanayi parseli tahsisi yapıldı. Bu dönemde yapılan tahsis, toplam tahsisin yüzde 43’ünü oluşturmaktadır” dedi. Söke OSB’de 30 katılımcı firmanın olduğunu, 5 katılımcı firmanın bugün itibariyle üretimde olduğunu ifade eden Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Bugün itibariyle 8 firma inşaat aşamasında, 6 firma dolgu çalışmalarında, 8 firma proje aşamasında, 3 firma ise hazırlık aşamasında bulunuyor. Hazırlık ve Proje aşamasında olan 18 firmanın ağırlıklı olarak 2017 ve 2018 yılları içinde faaliyete geçmesini bekliyoruz. Söke OSB’nin bugün itibariyle faaliyette ve toplam 280 milyon TL’lik yatırımı olan 5 firmasıyla 450 kişiyi istihdam ettiğini belirten Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu; “Söke OSB’de firmaların tamamının faaliyete geçmesiyle istihdam sayısının 4 Bin-4Bin 500 kişiye ulaşması öngörülüyor” dedi.  
“YATIRIMCILAR DA, BİZDE HIZLI OLACAĞIZ”
Söke OSB yönetiminin tüm alımlarını ihale ve teklif usulü ile yaptığını belirten Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Zaman zaman bu konuda eleştiriler alıyoruz. Biz gerekirse içeceğimiz suyu dahi ihaleyle alıyoruz. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Bu sayede sağlanan mali disiplinin ortaya çıkardığı sonuç ortadadır. Her zaman söylediğim bir şey var. Her şey yasaya uygun olarak yapıldığında hızlı hareket etmek mümkün. Bundan sonraki süreçte hem yatırımcılar, hem de biz hızlı olacağız” şeklinde konuştu.
Söke Organize Sanayi Bölgesi değerlendirme toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Yönetim Kurulu Üyeleri Haldun Işıklı, Haluk Kutlay ve Kasım Üzüm katıldı. (LEVENT TUNCER)