7 Mayıs 2017 Pazar

ÖLEN ANNESİNİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

GELİN ARABASI YERİNE DEVEYİ TERCİH EDEN SÖKELİ DAMAT GELİNİ BABA EVİNDEN DEVEYLE ALDI

Damat Savaş Tokur 24, gelin Zehra Tokur ise 18 yaşında..
Savaş Tokur hayatını birleştirdiği Zehra Tokur'u baba evinden deve ile aldı.
8 yaşından buyana annesiz büyüdüğünü belirten  Savaş Tokur, annesinin isteği olan bir hayalini gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Zehra'yı baba evinden alırken son derece heyecanlı olduğunu belirten Tokur,  "8 yaşında annemi kaybetttim. Annem deve üstünde gelin olmuş. Beni de bu şekilde evlendirmeyi istiyordu. Ancak ömrü vefa etmedi. Bir gün evlenirsem annemin bu isteğini yerine getirmek en büyük isteğimdi. Evlenmeye karar verdiğimizde Zehra'ya bu isteğimi söylediğimde beni anlayışla karşıladı. Yıllar sonra annemin isteğini yerine getirdiğim için bugün o kadar çok mutluyum ki anlatamam. Bunun için eşim Zehra'ya da çok ama çok teşekkür ediyorum. Korkmadan deveye bindi ve neredeyse bütün Söke'yi bir güreş devesinin üstünde dolaştı." dedi.

DEVEYİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Gelin arabası yerine deveye binmeyi kabul eden gelin Zehra Tokur ise deveyi görünce büyüklüğüne şaşırdığını ve büyük heyecan yaşadığını belirtti.
Zehra Tokur, "Eşimle deve konusunda anlaşmıştık. Ancak beni almaya gelen deve  güreş devesi olunca ne yalan söyleyeyim şaşkınlık yaşadım. Heyecanlansam da deveye binmek çok zevkliymiş." diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.
Gelin Zehra Tokur'u almak için "Tülü" adı verilen güreş devesi ile gelen damat Savaş Tokur, 
Çeltikçi Mahallesi'ndeki baba evinden aldığı gelini Atatürk Mahallesi'ndeki evine deve üstünde götürdü. 
Çeltikçi Mahallesi'nden Otogar ve İstasyon Caddesi güzergahını takip ederek yol alan develi gelin alayı Sökelilerin büyük ilgisini çekti.
Sökelilerin şaşkın bakışları arasında yoluna devam eden Savaş ve Zehra çifti davul zurnanın seslendirdiği şarkılar ve oyunlar eşliğinde Atatürk Mahallesi'ndeki evlerine vardı.
Söke'de develi gelin almayla başlayan sıradışı düğün, akşam salonda geç saatlere kadar devam eden eğlence ile sona erdi. (HÜSEYİN IŞIK)