24 Şubat 2016 Çarşamba

VEKİL MUHTARIN HİZMET AŞKI

KUŞADASI İKİÇEŞMELİK MUHTAR VEKİLİ İSMAİL YURTTAŞ'IN ÇALIŞMA AZMİ PARMAK ISIRTIYOR

Aslen Ortaklar'lı olan İsmail Yurttaş'ın Kuşadası macerası 1983 yılında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne girmesiyle başlar.
Yıllarca bölgedeki turistik otellerde çalıştıktan sonra, taksici olmaya karar verir.
Yarım asra yaklaşan ömrü boyunca daima gülen yüzü ve candan davranışlarıyla çevresinde sevilen bir sima olur.

Ancak Yurttaş'ın gönlünde yatan bir aslan vardır. O da uzun yıllardır sakini olduğu ve bir vatandaş olarak hemen her sorununa koştuğu mahallesine muhtar olabilmektir.
30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde birinci aza seçilen İsmail Yurttaş, mizacına yakışan mesleği nihayet bulur ve muhtarlık serüveni de böylece başlamış olur.
Sosyal medya hesabından paylaştığı kendi hazırladığı bir "Muhtarlık Yemini" bile vardır.
Vekil Muhtar Yurttaş, "Bu görevim esnasında herhangi bir olumsuzluğun olmaması İçin elimden geleni yapmakla mükellef olduğumun bilinciyle, mahalle sakinlerime layık bir yönetim sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın." diyerek vatandaşlarına söz verir.

Sık sık izne çıkan muhtarın yerine 1. aza olması nedeniyle vekalet eden Yurttaş, bir süre sonra muhtardan fazla muhtarlık yapar hale gelir.  Mahallesi'ne semt evi yaptırabilmek için imza toplar, belediye yöneticilerinin kapısını aşındırır, siyasi parti yöneticilerini ilk o karşılar.
Mahallenin işleri için kısa süreliğine uzaklaşacak olsa, "Haydi bana müsaade. Muhtarlıkta bekletmemem gereken vatandaşlarım var, gitmem gerek" diyerek muhtarlığa koşar.