7 Şubat 2016 Pazar

"BORÇLANMAZSAK HİZMET ÜRETEMEYİZ"

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI, "HİZMET ÜRETMEMİZ İÇİN BORÇLANMAMIZ GEREKİYOR, BORÇLANMAZSAK HİZMET ÜRETEMEYİZ"DEDİ
Yenisöke Gazetesi'nin haberine göre; Söke Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısına borçlanma tartışmaları damga vurdu.
Meclisin tartışmalı geçen dünkü toplantısında 1,6 milyon liralık yeni borçlanma kararı alındı.
Kent Bilgi Sisteminin yenilenmesi için istenen 1 milyon TL.lik borçlanma yetkisine karşı çıkan AK Parti Belediye Meclis üyesi Mehmet Yörük, borçlanma için acele edildiğini belirterek, "Büyükşehir de böyle bir çalışma yapabilir ve bu yatırım boşa gidebilir. Bunun için beklemek gerekli. Acil gündeme getirilecek bir madde değil ”uyarısında bulundu.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdülmuttalip Demir de, “Söke Belediyesi hizmet için sürekli borçlanıyor. Daha önce de borçlanmalar gündeme gelmişti. Niye her yatırımı borçlanarak yapıyoruz. Belediyenin hiç mi bütçesi yok.”şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Süleyman Toyran meclis üyelerine verdiği yanıtta; “Hizmet üretmemiz için borçlanmamız gerekiyor. Borçlanmazsak hizmet üretemeyiz. Hizmet yapılmasını istemiyorsanız karşı çıkarsınız.”dedi.
Toplantıda yapılan açıklamada, Söke Belediyesinin bankalardan 9 milyon 176 bin TL. kredi aldığı, bunun yaklaşık 2 milyon 400 bin TL.sinin ödendiği geri alanının vadesinin devam ettiği belirtildi. 
Daha sonra yapılan oylamada ise, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Ayla Kuru ve Mehmet Yörük'ün red oyu kullandığı borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündeme konan ek madde ile Söke Belediyesinin araç alımı için özel bankalardan 600 bin liralık borçlanma isteği de mecliste kabul edildi. 
Söke Belediyesinin yapacağı her hizmet için meclisten borçlanma yetkisi istemesi kafalarda soru işareti bıraktı.