13 Şubat 2016 Cumartesi

SÖKELİLER ÜNLÜ YAZAR SAMİM KOCAGÖZ'Ü UNUTMADI

SÖKELİ YAZAR SAMİM KOCAGÖZ DOĞUMUNUN 100. YILINDA ANILDI

Türk Edebiyatı’na kazandırdığı Bir Şehrin İki Kapısı, Yılan Hikayesi, Onbinlerin Dönüşü, Kalpaklılar, Doludizgin, Bir Karış Toprak, Bir Çift Öküz, İzmir'in İçinde, Mor Ötesi, Eski Toprak gibi romanların yanında; Telli Kavak, Sam Amca, Sığınak, Cihan Şoförü, Ahmet'in Kuzuları gibi hikayeleri ile de bilinen yazar Samim Kocagöz,  100. Yaşında memleketi Söke’de anıldı.
Söke Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşti.  
Doğumunun 100. Yılında düzenlenen Samim Kocagöz’ü anma etkinliğinde konuşmacı olarak Şennur Parıldar, Ziya Gürel, Hüseyin Yurttaş ve Hidayet Karakuş yer aldı.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran açılışta; “Bir Söke aşığı olan, hikaye ve romanlarıyla hem Söke’nin yakın tarihini, hem de Söke Ovası’ndaki yaşam mücadelesini gelecek kuşaklara taşıyan Samim Kocagöz, feodal bir ailenin çocuğu olmasına rağmen, hikayelerin konularını yaşadığı Söke ve çevresinden ve menderes Vadisinin toprak sorunlarından almıştır.” diye konuştu.
Anma etkinliğinde konuşmacılar Samim Kocagöz’ü eserleri, eserlerinin teknik ve duygu özelliklerinin yanı sıra kişiliği ve anıları ile katılımcılara anlattı.
Anma etkinliği programından önce Samim Kocagöz’ün Akçakaya Mahallesi yakınlarında bulunan Kocagöz Aile mezarlığındaki kabri ziyaret edildi.