6 Şubat 2016 Cumartesi

SÖKE, DİDİM VE KUŞADASI'NDA EŞ ZAMANLI OPERASYON

GÜVENLİK GÜÇLERİ 3 İLÇEDEKİ 31 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU DÜZENLEDİ

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; sabah saat 07.00'de 31 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyona İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimleri ortaklaşa katıldı.
Göçmen kaçakçılığı yapan şahıs ile organizasyonların teknik ve fiziki takibi sonucu yapılan operasyonda Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde 20 ikamet ile 11 otel ve pansiyonda arama yapıldı. 
Operasyonda, yasa dışı geçişe aracılık ettikleri iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. 9 işletme ve 11 kişi hakkında da adli ve idari işlem başlatıldı.
Şahıs ve işletmelerin adreslerinde yapılan aramalarda yurt dışına kaçmaya hazırlanan Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu 62 göçmenin yanı sıra 259 can yeleği, 27 boş sırt çantası, 3 ruhsatsız av tüfeği, 55 tüfeklere ait kartuş, 6 tabanca fişeği, 1 satır, 2 şişme bot ve botlara ait tahtalar, 1 dürbün, 1 Irak vatandaşına ait pasaport ve kimlik, 6 el pompası, 3,5 gram esrar maddesi, 5  göçmen kaçakçılığı yapıldığına dair not, 30 şişme iç lastik ve 8 simkart ele geçirildi.