22 Şubat 2016 Pazartesi

SÖKE'DE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!

SÖKE ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Diyarbakır'daki terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden şehit jandarma er Oğuz Arslan'ın naaşı dün Söke'ye getirildi.


SÖKELİ GENÇLER "SAYGI NÖBETİ TUTTU
Söke Devlet Hastanesi morguna konan şehidi Sökeli gençler yalnız bırakmadı. "Bu şehit sahipsiz değil, Şehidin kardeşleri yanında" diyen gençler, "Saygı Nöbeti" tuttu.

SİLAH ARKADAŞLARI YATAĞINI TÜRK BAYRAĞI İLE ÖRTTÜ
Oğuz'un birliğindeki silah arkadaşları da, yatağını Türk Bayrağı'yla örterek; "hain saldırıdan tek sen sağ çıktın, dualarımız seninle idi, ancak rabbim sana bu rütbeyi layık gördü. Kanın yerde kalmayacak kardeşim sen rahat uyu" şeklinde duygularını dile getirdi.

Son yolculuğuna çıkan şehit er için bugün ilk tören hastanede yapıldı. Törene, şehidin ailesi ile binlerce Sökeli katıldı. 

Oğlunun tabutuna sarılan acılı annenin feryatları yürekleri dağladı. Tabutun önünde yürüyen askerin elindeki oğlunun fotoğrafını alan anne, bayılana kadar defalarca oğlunun fotoğrafını öptü.  


Şehidin naaşı, yapılan duanın ve helallik alınmasının ardından tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. 

"AYAKLARIN ÇOK ÜŞÜYECEK YA OĞLUM"
Naaş daha sonra kortej eşliğinde törenin yapılacağı Söke merkez Kocacamii’ne getirildi.  Şehit camiye girişinde alkışlarla karşılandı.

Burada da oğluna sarılan anne Huriye'yi kimse tabuttan ayıramadı. Sürekli oğlunun tabutunu sıvazlayan anne "Ayakların çok üşüyecek ya oğlum" diyerek feryat etti.


İNSAN SELİ EŞLİK ETTİ

Binlerce kişininin kıldığı cenaze namazının ardından   şehidin cenazesi gözyaşları arasında İstasyon Caddesi'ne kadar omuzlarda taşındı. 

Burada top arabasına konan şehide adeta bir insan seli eşlik etti.

Cenaze taşınırken, yol boyunca şehidini uğurlayan Sökeliler, "Vatan Sana Canım Feda" şeklinde slogan attılar.

Şehit Oğuz Arslan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere, uzun araç konvoyu eşliğinde doğup büyüdüğü yer olan Bağarası'na götürüldü.