3 Şubat 2016 Çarşamba

HEDEFLERİ ANKARA'YDI

SÖKE'DE DÜN YAKALANAN TERÖRİSTLERLE İLGİLİ AYRINTILAR NETLEŞMEYE BAŞLADI
Yakalanan Sabancı suikastı failleri İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın Ankara'da sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.
Söke otogarında yakalanan, Sabancı suikastının 20 yıldır aranan faili İsmail Akkol ile beraberindeki Fadik Adıyaman, dün getirildikleri Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.
Terör örgütü DHKP-C üyeleri İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın gece parmak izi kontrolü yapıldı. Kontrolde, Akkol'un parmak izinin, Sabancı suikastında kayda alınan parmak izi ile birebir örtüştüğü tespit edildi. Böylece İsmail Akkol'un Sabancı suikastı faili olduğu kesinleşti.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristler Yunanistan'dan deniz yoluyla Türkiye'ye giriş yaptı.
Sahte kimlik kullanan DHKP/C üyelerini adım adım takip eden istihbarat birimleri, İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Yunanistan’dan Didim’in Akbük Mahallesi'ne 4 teröristle birlikte geldiklerini tespit etti.
Fadik Adıyaman’ın üzerinden çıkan Hatice Çalışkan’a adına düzenlenmiş sahte kimliğin, Didim’e bağlı Denizköy Mahallesi’nde ikamet eden yaşlı bir kadına ait olduğu belirlendi. Didim Yalıköy'de yakalanan Hatice Çalışkan, ifadesinin alınmasının ardından iki teröristin sorgulandığı Aydın’a götürüldü. Çalışkan, emniyetteki ifadesinde, kimliğini kaybetmediği ve yeni bir kimlik de çıkartmadığını belirtti.
Polis ekipleri, daha önceden insan kaçakçılığı suçundan kaydı olan Hatice Çalışkan’ın oğlunun Yunanistan’da yaşadığı bilgisine ulaştı.
Dünkü operasyonun ardından Aydın'a gelen sanıkların avutkatı Oya Aslan, sanıklarla görüşemediğini belirterek, “Burada dünkü mevcut soruşturmayla ilgili işlemler yürütülüyor. Muhtemelen Söke'de adliyeye sevk edilecekler" dedi.