5 Şubat 2016 Cuma

ÇÖPLÜK PARK OLACAK

SÖKE’NİN YENİKENT MAHALLESİ'NDE ASKİ VE SÖKE BELEDİYE EKİPLERİNİN MOLOZ DÖKÜM ALANI OLARAK KULLANDIĞI ZEYTİNLİK PARKA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Yenikent'te uzun süredir gerek görüntü ve gerekse yarattığı kirlilik nedeniyle vatandaşların şikayetine konu olan boş alanın parka dönüştürüleceği belirtildi.

Yenikent Mahallesi'nde Sağlık Ocağı ve Hacı Ahmet Özbaş Camii arkasında bulunan atıl alan, mahalledeki yol yapım çalışmaları sırasında önce Aski ekipleri, ardından da Söke Belediyesi ekipleri tarafından moloz döküm alanı olarak kullanılmaya başlandı.

Pazar, cami, okul ve sağlık ocağı arasında kalan mahallenin en güzel yerinde yaşanan bu durumdan ve görüntüsünden şikayetçi olan vatandaşlar; "Bu nasıl belediyecilik anlayışıdır ki; bir yeri yaparken bir başka yeri bozuyorlar.Yıllardır bozuk olan yolumuz onarıldı diye sevinirken, yeniden kazdılar ve öylece bırakıp gittiler. Biz yine toz ve çamur içerisindeyiz." diyerek dertlerini dile getirdiler.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri gerek Aski ve gerekse Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a ilettiğini belirten Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici de; Aski'nin mahallede yaşanan 3 günlük su kesintisi sırasında bozduğu yolları yapmaya başladığını, Söke Belediyesi'nin de kanal ıslahının ardından park alanındaki molozları kaldırarak park yapımına başlayacağını kaydetti.