27 Eylül 2014 Cumartesi

SÖKE'NİN KANAYAN YARASI ÇAY ÜSTÜ YIKILIYOR


SÜLEYMAN TOYRAN, "ÇAY ÜSTÜ DÜKKANLARI VE OTOPARKLAR KALDIRILMADAN SÖKE'NİN NEFES ALMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran halk gününde yaptığı açıklamada, Söke Çayı ve Çevre Düzenlemesi Projesiyle ilgili olarak sorumluluk almaktan kaçmayacaklarını belirtti.

Toyran; “Söke Çayı, Söke’nin kanayan yarasıdır. Bu dükkanlar ve otoparklar kaldırılmadan Söke’nin belli bir yapıya kavuşması ve nefes alması mümkün görünmüyor. Şimdi biz bunu yapacağız diyoruz. Herkes maden ocaklarının suyundan bahsediyor ama aslında o dükkanların altında büyük bir kirlilik tehlikesi var. Biz ilaçlama için o dükkanların altına giremedik. Uygulamaya geçildiğinde o dükkanların altındaki kirliliği herkes görecek” dedi.

Çay üstündeki esnaflara alternatif yer bulma konusunda çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Süleyman Toyran, “Hepsine birden çarşı merkezinde yer yaratma şansımız yok. Aklımızda belirli yerler var. O alternatifleri dükkan sahibi arkadaşlarımızla konuşacağız. Çay üzerinde 106 adet dükkan konuşuluyor fakat 106 işyeri sahibi yok. Orada kiracı konumunda 60-70 arkadaşımız var. Buradaki arkadaşlar yıkımın olacağını aslında biliyorlar, bazıları da hazırlıklı. Ama bugüne kadar yıkımın gündeme getirilmemesi veya uygulanmamış olması ‘yıkılmayacak, yıkılmaz, istenirse yıkılmaz’ gibi bir algı yaratmış. Bizim, Projenin uygulanmasıyla ilgili kararlılığımız devam edecek” diye konuştu.