12 Eylül 2014 Cuma

BİRİNCİLİKLER SÖKELİ KIRKYAMACILARIN


3'NCÜ İLYADA KIRKYAMA BULUŞMASINA SÖKE'DEN KATILAN İKİ KIRKYAMACI İKİ BİRİNCİLİKLE DÖNÜYOR

 Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “3.İlyada Kırkyama Buluşmasına Sökeden katılan Ece Temiz Malkoç ve Emel Güzel katıldıkları yarışmada iki kategoride birinci oldular. 

 10 yıllık halk eğitim eğitmeni olan Ece Temiz Malkoç ve öğrencisi Emel Güzel, 5 eserle katıldıkları yarışmada elde ettikleri 2 birincilikle Söke'ye dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yaklaşık 11 ay önce Söke'de ilk kez açılan Kırkyama Kursu'nun ardından gelen bu iki birincilik Söke için ayrı bir gurur kaynağını oluşturuyor.

Sökeli kırkyamacı Ece Temiz Malkoç yarışmada, İlyada Kırkyama Pano Kategorisinde "Hebake'nin Kabusu" eseriyle, öğrencisi Emel Güzel de Kırkyama Küçük Parça Kategorisinde "Lalezar" adlı eseriyle birinciliğe uzandı.

Halk Eğitim Eğitmeni Ece Temiz Malkoç, Söke'de ilk kez açtıkları bu kursun böylesine bir ödülle taçlandırılmasının büyük bir onur olduğunu belirterek, bu türden kurslarla kadınlarımızın kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.