8 Eylül 2014 Pazartesi

AYDIN'DA KÖMÜR EYLEMİ


DAĞITACAĞI KÖMÜRLERİ FATİH PAZARYERİ'NDE DEPOLAMAK İSTEYEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNE MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Çoğunluğu bayanlardan oluşan mahalle sakinleri pazaryerinin pazaryeri olarak kullanılmasını istediklerini belirterek kamyonların kömürü pazaryerine boşaltmasına müsaade etmediler.

Pazar yerine gelen kamyonların önünde bekleyerek eylem yapan kadın, erkek çok sayıda vatandaş altı ay boyunca kömür dağıtımının devam ettiğini ve her gün kömür tozundan dolayı rahatsız olduklarını belirttiler.  


Zaman zaman belediye görevlileri ile tartışmanın da yaşandığı bölgede bir süre sonra kamyonlar kömürleri boşaltmadan alandan ayrılırken, mahalle sakinleri kömür kamyonlarının gidişini alkışlarla kutladılar.
 
Mahalle sakinleri kömür taşıyan tırların geri gönderilmesinin sevincini yaşarken, kamyonların geri gönderilmesinin nedeninin protesto değil dağıtım için gelen kömürlerin uygun olmamasından kaynaklandığı öğrenildi. 


Gelen kömürleri inceleyen Aydın Belediyesi görevlileri, kömür torbalarının üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin isminin yazılmadığı ve “Para ile satılmaz” ibaresinin bulunmadığı gerekçesi ile kamyonlarla gelen kömürleri geri gönderdi.