28 Eylül 2014 Pazar

MUHTAR VE EŞİ SAÇLARINI KAZITTI


SÖKE'NİN KİSİR MAHALLESİ MUHTARI BAKİ SUNA VE EŞİ KEMOTERAPİ GÖREN MAHALLE SAKİNLERİNE SAÇLARINI KAZITARAK MORAL DESTEĞİ VERDİ

Yakın zamanda çok sayıda kanser vakasıyla gündeme gelen Kisir Mahallesi, uranyum madenciliği ve sonuçlarının ele alındığı bir söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Kisir Mahallesi'nde, yıllar önce açılan uranyum kuyularından sızdığı düşünülen radyasyonun, kansere ve ölümlere neden olduğu iddiaları, mahalle meydanında düzenlenen söyleşide masaya yatırıldı.

Söyleşiye, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Ali Osman Karababa, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Sevil Turan, Arif Ali Cangı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK Fahri Üyesi Vezan Karabulut konuşmacı olarak katıldı. 

Yörede yapılan sondaj çalışmalarının yüksek oranda radyasyona neden olduğunu öne süren konuşmacılar, Kisir'de ağızları iyi kapatılmayan kuyuların ciddi tehdit oluşturduğunu belirttiler.

Kisir Mahallesi Muhtarı Baki Suna da, bugüne kadar 70'e yakın mahalle sakinin kansere yakalanıp yaşamını yitirdiğini söyledi.


Söyleşide daha sonra muhtar Baki Suna ve eşi Nazan, halen kanser tedavisi gören 4 mahalleliye moral destek vermek ve dikkat çekmek için saçlarını kazıttı. 

Çok sayıda kişinin kanserden öldüğü yörede, 1956-1960  yılları arasında İngilizler tarafından açılan uranyum kuyularında yapılan ölçümlerde güvenli dozun 450 katı radyasyon ölçülmüştü.