15 Eylül 2014 Pazartesi

DÜĞÜN SALONU ÜNİVERSİTE OLDU


SÖKE BELEDİYESİ'NİN SANAYİ SİTESİ MEVKİİ'NDEKİ DÜĞÜN SALONUNUN ZEMİN KATI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU'NA TAHSİS EDİLDİ

Söke'de yapımı süren Mimarlık Fakültesi'nin henüz tamamlanamamış olması bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Fakülte binası içinde olması planlanan Söke Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'ne bu dönem 120 öğrenci kayıt yaptırdı.

Ancak Yüksekokul öğrencilerinin öğrenim göreceği binası yoktu. Yapılan araştırmalar sonunda Söke  Belediyesinin Sanayi Sitesi yakınlarındaki Düğün Salonun zemin katı Söke Sağlık Yüksek Okuluna  tahsis edildi.

Yeni eğitim yılında Söke de hemşirelik bölümü okuyacak 120 hemşire  adayı geçici olarak Düğün Salonunda eğitim görecek.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Sökenin üniversite kenti olmasını herkes çok istiyor. Ancak derslik sıkıntısı olduğu da bir gerçek. Bu nedenle yapımı süren Mimarlık Tasarım Fakültesinin bir an önce tamamlamamız lazım. Bu konuda hayırseverlerimzin desteklerine  ihtiyaç var. Geçtiğimiz yıllarda Söke MYO ve İşletme Fakültesini yapan Sökeliler bunun karşılığını yavaş yavaş almaya başlıyor. İkinci fakültenin de hizmete girdiğinde öğrenci sayımızın daha da artması ile  ilçe  ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına düşünüyorum. Bu nedenle fakülte yapımının sekteye uğramadan devam etmesini arzu etmekteyiz”  dedi.