11 Eylül 2014 Perşembe

DEV BAĞIRSAK MAKETİ SÖKE'DE



SÖKE PANAYIRI'NDAKİ 10 METRE UZUNLUĞUNDAKİ DEV ŞİŞME KOLON MAKETİ SÖKELİLERİ BEKLİYOR

Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı  Mürüvet Algümüş'ün başlattığı proje 4 gün süreyle Çarşamba Pazaryeri'nde kurulan Söke Panayırı'nda ziyarete açık olacak.

"Bugün 1 saat, yarın 1 hayat" sloganıyla oluşturulan projede, meme ve kolon kanserinde erken teşhisin önemi 3 metre yüksekliği ve 10 metre uzunluğu bulunan dev şişme kolon maketi yardımıyla anlatılıyor.

Proje fikrinin sahibi Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş, çok erken yaşta kanser hastalığıyla tanışan bir isim.

Yaklaşık 7 yıl süren tedavi sonucu yaşama tutunan Algümüş, şimdi Rotary kulüplerinin desteğiyle kanserle savaşıyor.

Mürüvet Algümüş, şişme kolon maketini ziyaret eden katılımcılara hem sunum yapıyor, hem de limon resimlerinin yeraldığı magnetler ve broşürler dağıtıyor.

Söke'nin projedeki 5'nci durak olduğunu belirten Mürüvet Algümüş, "Biz bu proje ile; meme ve kolon kanseri hakkında farkındalığı artırmak, halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Kadınlarımız ve kızlarımız kendi kendine meme muayenesini yapabilsin istiyoruz. Bu nedenle tüm Sökelileri panayır alanındaki standımıza bekliyoruz." dedi.
 

Özel Söke Uluslararası Hastanesinin de desteğini alan proje kapsamında, isteyen katılımcılara kolonoskopi taraması imkanı sağlanıyor.