25 Eylül 2014 Perşembe

MUHTAR VE KARISINDAN İLGİNÇ PROTESTO



ADI KANSER KÖYE ÇIKAN SÖKE'NİN KİSİR MAHALLESİ'NDE UZMANLAR KANSERİ TARTIŞACAK. MUHTAR VE KARISI DA EMPATİ YAPARAK SAÇLARINI KAZITACAK

Halk arasında Kanserli Köy olarak da bilinen, Söke Kisir Mahallesi'nde, yıllar önce açılan uranyum kuyularından sızdığı düşünülen radyasyonun, kansere ve ölümlere neden olduğu iddiaları, mahalle meydanında düzenlenen söyleşide masaya yatırılacak.

27 Eylül Cumartesi günü saat: 12.00'de düzenlenecek söyleşiye, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Ali Osman Karababa, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Sevil Turan, Arif Ali Cangı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK Fahri Üyesi Vezan Karabulut konuşmacı olarak katılacak. 

Uranyum madenciliğin çevreye ve insanlara verdiği zararın konuşulacağı söyleşide, uranyum madenciliğine karşı mücadele bir kez daha gündeme taşınacak.

Kisir Mahalle Muhtarı Baki ve eşi Nazan Suna da empati yaparak, kemoterapi tedavisi görenler için mahalle meydanında saçlarını kazıtacak. 

Çok sayıda kişinin kanserden öldüğü yörede, 1956-1960  yılları arasında İngilizler tarafından açılan uranyum kuyularında yapılan ölçümlerde güvenli dozun 450 katı radyasyon ölçülmüştü.