17 Eylül 2014 Çarşamba

İKİNCİ ADAMLIKTAN UZMAN MEMURLUĞA


KAPATILAN AYDIN İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ HALİL İBRAHİM AKTEMUR BOZDOĞAN BELEDİYESİ'NE UZMAN MEMUR OLARAK ATANDI

Mülga 3360 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 99.maddesinnin; "İl Özel İdare Müdürü, İl Özel İdaresinin Validen sonra en üst düzeyde yetkili ve görevli memuru olup,İl Özel İdaresi hizmetlerinin yürütülmesinden, Valiye karşı sorumludur." diye tarif ettiği kişi olan Halil İbrahim Aktemur, 9 yıl süreyle bu görevi yürüttü.
Aydın'ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasıyla, 8 müdür ve yaklaşık 300 özel idare personeli Aktemur'la birlikte Büyükşehir Belediyesi personeli oldu. 
Başarılı bir üst düzey bürokrat olan ve uzun süre görev bekleyen Aktemur nihayet, Bozdoğan Belediyesi'ne uzman memur olarak atandı.
Halil İbrahim Aktemur da Bozdoğan'a yapılan ataması ile ilgili olarak, " Aydın Valisinden sonra gelen birisi olarak, 9 yıl Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptım. Bizler Aydın'ın her karışını avucunun içi gibi bilen kişileriz. Bizler konumuzda uzman olduğumuz alanlarda hizmet etmeye hazırız. Çevre illere baktığımızda, birimler oluşturuldu ve hizmet verilmeye başlandı. Buharkent'e sınırı olan Denizli Belediyesi'ne bağlı ilçe ve mahalleye hizmet verilirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi de hizmet götürebilmelidir. ” diye konuştu.