6 Eylül 2014 Cumartesi

ERDOĞAN ÇERÇİOĞLU GÖRÜŞMESİ SAVCILIK OLDU


ÖZLEM ÇERÇİOĞLU TWİTTER FENOMENİ "FUAT AVNİ"NİN İDDİALARIYLA İLGİLİ OLARAK SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bir milyona yakın takipçisi varken hesabı kapatılan, ardından yeni açtığı hesapla 380 bin takipçiye ulaşan Twitter fenomoni ‘Fuat Avni’, dünkü paylaşımları ile yine dikkat çekti. 

‘Fuat Avni’, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Aydın'da gerçekleşen görüşmede, Çerçioğlu’na AKP’ye geçmesi için şantaj yaptığını ileri sürdü.

‘Fuat Avni’,

"Tiran sahil kıyısının bütünüyle CHP olmasından çok rahatsız. Özellikle Adnan Menderes’in memleketi Aydın’ı kafaya takmış vaziyetteydi. Tiran, Aydın’a mitinge gittiğinde spor salonundaki kulis odasında Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ile özel görüşme yaptı. Tiran, Özlem Çerçioğlu ile yaptığı toplantıya sadece Emine Hanım’ı aldı. Elinde de Dar Oligarklar’ın hazırladığı yolsuzluk dosyası vardı. Ö. Çerçioğlu’na 1.5 trilyonu bulan yolsuzluk dosyasını göstererek AKP’ye geçmesi konusunda şantaj yapacaktı. Bu yüzden bizi odaya almadı. Görüşme sonrası Tiran’ın yüzü gülerken, Çerçioğlu kireç gibiydi. Tiran şantajla Aydın’ın AKP’ye geçmesini sağlayacak. Yakında kokusu çıkar.” dedi.

CHP Kurultayı için Ankara’da olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hakkındaki ididalara yine Twitter üzerinden yanıt verdi:

“Gerçek kimliği belli olmayan bir sosyal medya kişiliği benimle ilgili iddialarda bulundu. Söz konusu iddialar asılsızdır. Aydın’ın Belediye Başkanı olarak kentimize gelen Türkiye Cumhuriyeti başbakanını karşılamam ve uğurlamam kadar doğal birşey olamaz. Bu her şeyden önce bir devlet protokolü gereğidir. Masa başında üretilen bu iddiaların gerçekle ilgisi yoktur ve çirkin iftiralardır. Kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.”

Çerçioğlu, bu açıklamasının ardından kendisi hakkında gerçek dışı iddialarda bulunduğunu açıkladığı ‘fuat avni’ hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 6 Ağustos tarihinde Aydın mitingi öncesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmüştü.

Görüşme büyük merak konusu olurken, Başkan Çerçioğlu görüşmenin Aydın'ın sorunlarıyla ilgili olduğunu belirtmişti.