18 Mart 2017 Cumartesi

ZEYBEKÇİ SÖKE'DEN İKİ MÜJDE VERDİ

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ YIL İÇERİSİNDE AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU'NUN TEMELİNİN ATILACAĞINI VE AYDIN SERBEST BÖLGESİ'NİN KURULACAĞINI SÖYLEDİ

Nihat Zeybekçi Söke’de sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve muhtarlarla biraraya geldi.
Çok sayıda partilinin de katıldığı buluşma Söke öğretmenevi lokalinde gerçekleşti.
Bakan Zeybekçi’yi Söke’de karşılayanlar arasında Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İlçe Başkanı Fatih Gürer yer aldı. 
Bir çocuğun çiçek takdim ederek "hoşgeldiniz" dediği Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, zeybek gösterisi ile karşılandı.
Açılış konuşmasını Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’in yaptığı toplantıda, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz de birer kısa konuşma yaptı. 
Ardından kürsüye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi çıktı. 
Aydın bizim gözümüzün nuru diyen Ekonomi Bakanı Zeybekçi; “Aydın Milletvekilimiz Abdurrahman Öz kardeşim, Aydın-Denizli otoyolunun temelinin atıldığı gün bıyıklarımı keseceğim demişti. Ben kesmesini istemiyorum ama 2017 yılı içinde bıyıkları kesecek. Biz Ege’yi tek bir parça olarak görüyoruz. İzmir-Antalya otoyolunun Aydın-Denizli arası olan kısmının inşaatı mutlaka başlayacak. İhalesi bitecek ve 2017 yılı içinde otoyolun inşaatı başlayacak” dedi.

“AYDIN SERBET BÖLGESİ 2017 YILINDA KURULACAK”

Aydın’a otoyolun dışında bir müjde daha veren Bakan Zeybekçi, Aydın Serbest Bölgesi’nin 2017 yılında kurulacağını söyledi. 
Bölge Milletvekilleri ile birlikte çok uyumlu çalıştıklarını belirten Nihat Zeybekçi; “Bunun en güzel örneği İzmir’de ESBAŞ, yaklaşık 22 Bin kişinin çalıştığı ve 8 milyar dolar civarında ihracatın tek bir yerden yapıldığı İzmir Serbest Bölgesi’dir. Ona benzer bir Aydın Serbest Bölgesi’ni inşallah 2017 yılında kuracağız.  Aydın Serbest Bölgesi tarım teknolojileri ve tarım ürünleri ile ilgili muhteşem bir serbest bölge olacak” diye konuştu. (LEVENT TUNCER)