23 Mart 2017 Perşembe

"SÖKE HALKINA ÖZÜR BORCUMUZ VAR"

YATIRIM SIRASINDA MEYDANA GELEN GÜRÜLTÜ NEDENİYLE SÖKE HALKIN'DAN ÖZÜR DİLEYEN BATIÇİM İCRA KURULU ÜYESİ FEYYAZ ÜNAL "BİR DAHA GÜRÜLTÜ YOK" SÖZÜ VERDİ

Batı Söke Çimento Fabrikası'nın yetkilileri dün Söke'de basınla bir araya geldi.
Basın mensuplarına yapımı devam eden yeni kuracakları fabrika hakkında bilgiler veren Batı Söke Yetkilileri, basının sorularını da yanıtladı.
Toplantıda yatırım sırasında oluşan gürültü nedeniyle vatandaşların şikayetlerinde haklı olduklarını belirten Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu üyesi Feyyaz Ünal, Söke halkına bir özür borçları olduğunu söyledi. 
Yeni teknolojilerle artık çevreyi kirletmediklerini belirten Ünal, “Yapımı süren Batısöke çimento fabrikasının toplam maliyeti 500 milyon TL’ye ulaşacak. Grubun çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan yeni fabrika, Türkiye’nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak.”dedi. 
Feyyaz Ünal fabrikanın çevreye etkileri konusunda şunları söyledi: “Bu yatırımı tümüyle sürdürülebilirlik felsefesiyle hayata geçiriyoruz, alanında en ileri teknolojileri kullanıyoruz. Bu nedenle karbon salınımının çevreye etkisi minimuma inecek.” 

SÖKE HALKINA BİR ÖZÜR BORCUMUZ VAR

Yeni Söke Muhabiri İsmail Eravcı, son zamanlarda Söke’de Batı Anadolu Grubunun İzmir’deki fabrikasını kapatarak, oradaki işçilerini Söke’ye taşıyacağı şeklinde çok yaygın bir göruş olduğunu belirterek “ Yatırım sırasında çok büyük gürültü kirliliği yaşandı. Özellikle Atatürk Mahallesi sakinleri gece sabahlara kadar süren çalışmalar nedeniyle bir çok kez imza toplayıp Kaymakamlığa başvurdular. Bu konuda ne diyorsunuz" şeklinde  bir soru yöneltti.
Feyyaz Ünal bu soruya verdiği yanıtta; “İzmir işletmemizi niye kapatalım ki. Biz burada daha yeni yatırımlar yaptık. Kapatacağımız yeri niye yatırım yapalım. Biz şu anda İzmir’deki işletmemizi kapatmayı düşünmüyoruz. Kapatırız ama bu kapatmayı benim ömrüm yeter mi bilmem. Oradaki işletmemizi kapatıp personeli buraya taşımakta çok karlı değil. Biz Söke’de çalıştıracağız elamanı Söke’den karşılamak isteriz. Söke’den bulamadığımız elamanı Söke dışından alırız. Şu anda 30 yeni elaman aldık. Bu sayıyı 100’e çıkaracağız. Gürültü konusunda haklısınız. Söke halkına bir özür borcumuz var. Eğer merak eden varsa bir tur düzenleyip Söke halkından özür dileriz. Artık bitti. Bundan sonra gürültü olmayacak.”dedi.