4 Mart 2017 Cumartesi

ZARAR EDEN LİMA KARA GEÇTİ

SÖKE BELEDİYESİ'NE AİT LİMA A.Ş. 2016 YILINI KARLA KAPATARAK, BELEDİYENİN YÜZ AKI HALİNE GELDİ

Söke Belediyesi kuruluşu olan LİMA A.Ş. bünyesinde Restaurant (Sosyal Tesisler), belediye meydanında portakal (vitamin) büfe, bedesten ve garaj kafeteryayı bulunduruyor. 
Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve ekibinin Söke Belediyesi yönetimine gelmesinin ardından hizmet anlayış ve kalitesini değiştiren tesisler 2016 yılında kar yapan, kasasında nakdi ve stoku bulunan bir işletme konumuna getirildi.

“ZARAR EDİYOR İDDİALARININ ASLI YOK”

Söke Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında LİMA A.Ş. ile ilgili bilgi veren Süleyman Toyran, “Portakal kafe ve garaj kafeye işgaliye ve kira ödeniyor. Garaj kafenin aylık kirası bin 600 TL. Özel işletmelerde olduğu gibi bu işletmelerde katı atık bedellerini ödüyor. 2016 yılında 46 bin 416 TL. KDV, 26 bin 124 TL stopaj olmak üzere devlete de 72 bin 540 TL ödeme yapıldı” dedi.

“BELEDİYENİN ÜZERİNDEN 856 BİN TL’LİK YÜKÜ ALDI”

Başkan Toyran, “Daha önce belediyenin iktisadi işletmesi olarak hizmet veren kuruluşken, LİMA kurulduğundan bu yana personel yükünü üzerine almıştır. Toplam 856 bin TL personel gideri olmuştur. Daha önce bu yük belediyenin üzerindeydi. 2016 karı 94 bin 540 TL’dir. Şuan itibariyle kasasında 40 bin TL nakdi vardır. 80 bin lira civarında da satış fiyatı üzerinden stoku bulunmaktadır.  ‘LİMA 150 bin TL zarar yapıyor’ denerek sürekli kaşınıp duran, medyada paylaşılan sözlerin aslı astarı yoktur. Yakında beyannameler verildiğinde bunu da herkes görecek. Lima zarar eden bir kuruluş değil, Söke Belediyesi’nin yüz akıdır” dedi.