11 Mart 2017 Cumartesi

SÖKE'DE KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL TURNUVA

SÖKELİ KADINLAR "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NÜ KENDİ ARALARINDA DÜZENLEDİKLERİ TENİS TURNUVASI İLE KUTLADI

4'ü öğretmen, 2'si eczacı, biri doktor, biri bankacı, biri çiftçi, 2'si işyeri sahibi, 4'ü öğrenci tam 15 kadın..
Günlük işlerinden zaman ayırıp spor yapmaya çalışan bu 15 kadın Dünya Kadınlar Günü'nü kendi aralarında gerçekleştirdikleri güzel bir etkinlikle kutladılar.
Söke Tenis Kulübü antrenörü Ali Tetik'in organize ettiği 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Tenis Turnuvası'na, Aysel Korkmaz, Seher Sert Yaldız, Hülya Deveci, Şebnem Çenesiz, Mehtap Sarıhan, Ayşe Işık, Tuğba Keçici, Sezgin Arslan, Dilek Gezerler, Reyhan Azrak, Sibel Zengin, Zahide Şahan, Begüm Bekgöz, Şude Uçar, ve Melek Nur Çalı katıldı.
Turnuva sonunda Söke Tenis Kulübü antrenörleri Ali Tetik ve Yalın Taylan Pak turnuvaya katılan tüm kadınları günün anısına hazırlanmış birer madalya ve çiçekle ödüllendirdi.
Söke Tenis Kulübü antrenörü Ali Tetik turnuva sonrası yaptığı açıklamada, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tenis Turnuvası ile yoğun iş tempoları ve çocuklarının okul hayatlarının stresini yaşayan kadınlarımıza, stresten uzak bir etkinlik düzenledik. Amacımız hemen her yaşta yapılabilecek bir spor dalı olan tenisi halkımıza sevdirmek ve geniş halk kitlelerinin katılımını sağlamak." dedi.




"TENİS OYNAMAK İSTİYORUZ, AMA ALANIMIZ YOK" 

Söke'de tenis oynayacak saha bulamadıklarından yakınan tenissever Sökeli bayanlar da, "kendimize zaman ayırıp spor yapmaya çalışıyoruz. Ancak yer bulamıyoruz. İki lisede spor salonu var ancak bu salonlar da sık sık çeşitli aktiviteler için ayrılmış oluyor. Çoğu zaman oynayacak yer bulamıyoruz. Yerel yöneticilerden isteğimiz mahallelerde yaptıkları parklara birer tane de tenis kortu yapmaları." diyerek yerel yöneticilerden talepde bulundu. (HÜSEYİN IŞIK)