18 Mart 2017 Cumartesi

SAZLI'DA HEYELAN TEHLİKESİ

SÖKE'NİN SAZLI MAHALLESİ SAKİNLERİ TAŞ OCAĞI MEVKİİNİN ZEMİNİNDE OLUŞAN YARILMALARA KARŞI ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nun ziyareti sırasında konuyu gündeme getiren mahalleli yağmurlu günlerde korktuklarını söyledi.
Özellikle son yıllarda zeminin yumuşaması nedeniyle kayalardan kopmalar yaşandığını belirten mahalle sakinleri, zeminde sürekli yarılmalar görüldüğünü belirterek, bu konuda önlem alınmasını istediler. 
Sorunun yeni olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Sazlı Mahallesinin üst tarafı yamaç ve kayalıklı bir alan. Burada sorun yıllardır var. Zemin yumuşadığında kayalar hareketleniyor. Zeminde yarılmalar oluştu. Her geçen gün bu yarılmalar büyüyor. Kayalar yerinden koparak heyelan oluşturacak diye korkuyoruz. Hemen altında konutlar var. Kayaların kopma riski her geçen gün artıyor. Bundan dolayı endişeliyiz. Yağışlı günlerde bu endişemiz daha da artıyor. Çünkü zemin yumuşağınca risk artıyor.”dediler.
Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu sorunu bildiğini belirterek “Sorunu bir kez daha Aydın valiliğine bildirelim. İlgili kurumun uzmanları bir daha inceleme yapsınlar.”dedi. (İSMAİL ERAVCI)