15 Mart 2017 Çarşamba

TOYRAN'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN, “ÖRGÜTÜM VE VATANDAŞLARIM TAKDİR EDERSE BİR 5 YIL DAHA HİZMET ETMEK İSTERİM" DEDİ

Süleyman Toyran bu sözleri Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin Aydın Gar Park'ta düzenlediği kahvaltılı toplantıda yaptı.
Ses Gazetesi'nde yeralan habere göre Toyran toplantıda gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası’nın getirdiği yeniliklerden dolayı bu dönemde istediklerini tam anlamıyla başaramadığını belirterek, “Örgütüm ve ardından Sökeli vatandaşlarımız takdir ederse 2019’dan sonra 5 yıl daha ilçemize hizmet etmek isterim” dedi.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin başlattığı “AGC Soruyor” etkinliğinin bu ay ki konuğu Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran oldu. 
Cemiyet Başkanı Semra Şener'in toplantı davetine katılan Toyran, Aydın basınıyla biraraya geldi. 

EN BÜYÜK İLÇEYİZ

Siyasi yaşamına başlamadan önce ticaretle uğraştığını ve Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevindeyken CHP’den gelen Söke Belediye Başkan adaylığı teklifi üzerine siyasete girdiğini belirten Toyran, 2011 seçimlerinde de üç partiden milletvekilliği adaylığı teklifi aldığını ancak kabul etmediğini söyledi. Siyaseti hizmet aracı olarak gördüğünü ifade eden Toyran, “Söke, Aydın’ın nüfusu bakımından üçüncü, yüz ölçümü bakımından da en büyük ilçesidir. 70 bini merkezde ilçemizde toplam 117 bin kişi yaşıyor. Söke Belediyesi olarak 49 mahalleye hizmet veriyoruz. Söke tarım kenti ilçe olarak bilinir. Tarımsal alanlarda genelde pamuk ekimi yapılır. Tarımın dışında ilçemizin hayvancılık ve seracılık alanlarında gelişmesini arzu ediyoruz. Söke hali ve mezbahanın kurulması ilçemizde tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak. Sanayileşme konusunda da atılım peşinde olan ilçemizde faaliyet gösteren üç firma ülkemizdeki en büyük 1000 sanayi kurulusu arasında bulunuyor. Söke ayrıca bir öğrenci kenti olarak görüyoruz. Şuan 5 bin olan öğrenci kapasitesini 10 yılda 10 bine çıkartmayı ve ilçemize has bir üniversite kurulmasını hayal ediyoruz” dedi. 

CAZİBE MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ 

Söke’ye enerji alanında önemli yatırımların yapılmaya başlandığını dile getiren Toyran şunları kaydetti: “Hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerji santrali yatırımları son dönemde ilçemizde arttı. Bu yatırımlara jeotermal yatırımları da eklenecek. İlçemizde 60-70 derece sıcaklıkta 4-5 kuyu açılırsa bu ilçemizde seracılığın gelişmesine de büyük katkı sağlar. Tarih ve coğrafya açısından da ilçemiz önemli bir avantaja sahip. Söke’nin sahip olduğu avantajlardan bir kaçına ancak sahip olan kentlerin bile ne kadar önemli kentler haline geldiğini görüyoruz. Biz bu avantajlarımızı Söke’nin gelişmesi için daha iyi kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. İlçemizden geçen Didim,  Kuşadası ve Bodrum yolu güzergahında turistleri ilçemize çekebilmek, ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirebilmek için bu yöndeki projelere ağırlık veriyoruz.”

HİZMETLERİMİZ BELGELİ

Söke Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmaları değerlendiren Toyran, “Geride kalan üç yılda önemli işlere imza attık. Büyükşehir Yasasından kaynaklanan nedenlerle gelirlerimizde azalma meydana geldi. Belediyenin  hizmet noktasında yeniden yapılandırılmasının getirdiği sıkıntılar oldu. Elimizdeki bütçeyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Belediye Başkanı seçilmeden önce vatandaşlara verdiğim ‘Ulaşılabilir başkan’ olma sözünü yerine getirdim. Şuan halk günleri düzenleyen ildeki tek belediyeyiz. İSO 9001 belgesini alarak hizmette belgeli bir belediye olduk. İçler acısı halde olan Söke çayını yeniden düzenledik. Oradaki bazı dükkanların yıkılması nedeniyle bize karşı çıkan esnaf şimdi işlerinin arttığı için bize teşekkür ediyor” şeklinde konuştu. 

5 YIL DAHA HİZMET ETMEYİ İSTİYORUM 

Basın mensuplarının soruların da yanıtlayan Toyran, ‘Yeniden başkan adayı olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna, “2014’te belediye başkanı seçilmeden önce hiç kuşkum olmadı. Başkan seçildikten sonra zorlandığım oldu ancak keyif aldığım zamanlar daha çok oldu. Bu 5 yıllık süreyi başarı ile tamamlarsak 5 sene daha ilçemize hizmet etmek için aday olmayı düşünürüm. Fakat bu örgütümüzün, partililerimizin ve vatandaşlarımızın vereceği bir karardır. Geride bıraktığımız üç yılda belediyenin yeniden oluşturulmasıyla uğraştık. Kalan iki yılda biraz daha proje odaklı hizmetler sunmaya çalışacağız. Eğer 5 yıl daha görevalırsam Söke’ye çok güzel hizmetler kazandırabileceğimi düşünüyorum”  diyerek karşılık verdi. 

ÇERÇİOĞLU İLE KÜSKÜN DEĞİLİM 

Toyran, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile uyumlu çalışıp çalışamadığı konusunda yöneltilen soruya ise “Çerçioğlu ile bir sıkıntım yok. Küskünlüğümüz de söz konusu değil. Bizlerin amacı hizmet etmek. Özlem hanım da Aydın’a iyi hizmet veriyor. Buradaki sıkıntı Büyükşehir Yasasıyla alakalı. Bana göre Aydın’ın bütünşehir kapsamına alınması yanlış bir karardı. Çünkü Ankara, İstanbul, İzmir’de olduğu gibi Aydın’da bir bütünlük yok. Biz Söke’deki vatandaşlardan toplanan paraların ilçeye hizmet olarak gelmesini istiyoruz. İller Bankası’ndan ilçemize ayrılan 2 milyon 213 bin lira gelir gözüküyor. Ancak bizim aldığımız tutar 1 milyon 500 bin lira civarında. Bu paranın da çoğu personel giderlerine harcanıyor” diye cevap verdi. (Kaynak: Kazım Yörükçe)